Salát s ředkvičkami, pečenými bramborami a koprem

Salát s ředkvičkami, pečenými bramborami a koprem

Připravte si lahodný salát z pikantních ředkviček, pečených brambor a zakysané smetany dochucené bylinkami a citronem. Tento salát se skvěle hodí ke grilovanému masu a připravovat ho můžeme podle receptu od Jakvkuchyni.cz po celý rok!
Caesar salát s cizrnou

Caesar salát s cizrnou

O tom, co patří a nepatří do úplně původního Caesar salátu, bychom mohli vést dlouhé debaty. V původním receptu chybělo kuřecí maso a slanina. I zálivka může mít různé složení. Místo krutonů, které se zpravidla připravují ze staršího bílého pečiva, můžeme do salátu přidat opečenou cizrnu, která mu dodá příjemnou křupavost a pokud budete salát připravovat bez masa, tak i potřebné bílkoviny. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Domácí pickles z červené řepy

Domácí pickles z červené řepy

Červená řepa je levnou a dostupnou surovinou. Vyzkoušejme ji podle receptu Jakvkuchyni.cz netradičně - kvašenou. Dodá ním potřebné živiny, ale také krásně barevně oživí každý pokrm, ke kterému nakládanou červenou řepu přidáme.
Salát z pórkové natě s jablky

Salát z pórkové natě s jablky

Pórková nať rozhodně nepatří do koše, ale na talíř. Pórek s jablkem, medem a citronem, chutná baječně! Jak na to poradí v receptu šéfkuchař restaurace Zátiší Igor Chramec. 
Rychlý těstovinový salát s cizrnou a zeleninou

Těstoviny na cesty

Pokud předpokládáme, že nebudeme mít možnost pokrm ohřát, jsou těstovinové saláty perfektní volbou, protože z těstovin a dalších přidaných surovin můžeme vytvořit perfektní plnohodnotný pokrm při splnění požadavků pro pestré a vyvážené stravování.
Jarní salát s listy pampelišky

Jarní salát s listy pampelišky

Pampeliška je oblíbenou bylinkou s dlouholetou tradicí v léčitelství. Kromě pozitivních účinků na naše zdraví může i skvěle chutnat. Připravte si svěží jarní pampeliškový salát z mladých listů. Jakvkuchyni.cz přináší recept a přidáním pár ingrediencí získáme zdravý a chutný hlavní chod. Jak na to?
Kapusta se slaninou a česnekem

Kapusta se slaninou a česnekem

Růžičková kapusta je výborná jako hlavní chod i jako příloha. My si z ní připravíme chuťovku, kterou můžeme podávat s masem, bramborem nebo jen tak samotnou. Jdeme na to. 
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

Poke bowl jsou sympatické a barevné misky naplněné rýží, syrovými rybami, zeleninou, bylinkami a ovocem. Většina surovin je v misce nakrájená na kousky velikosti sousta. Existuje mnoho variant tohoto oblíbeného havajského pokrmu. Základem je, aby potraviny, především ryby, byly co nejčerstvější, abychom předešli žaludečním problémům. V případě, že nemusíte syrové ryby, upravte je tepelně jen lehce na oleji. Misku plnou zdravých potravin si tak můžeme připravit velmi snadno doma a pro nadcházející léto je Poke bowl ideálním pokrmem.
Jarní pečené zelenina

Pečená jarní zelenina

Zelenina má mnoho chutných podob a kombinací a s příchodem jara si můžeme opět začít více užívat čerstvé a sezónní zeleniny. Naprosto nepřekonatelná je zprudka pečená zelenina jen s několika základními surovinami, jako je olej, sůl a bylinky. K její přípravě můžeme skvěle využít zeleninové zbytky z lednice. Do jarního pekáčku je nejlepší použít svěží zeleninu, která bude po upečení krásně křupat. Na závěr přidáme vajíčka, bylinky nebo jarní cibulku. Pečenou zeleninu můžeme podávat jako přílohu, lehký oběd nebo večeři. Zbylou zapečenou zeleninu můžeme použít do salátů, těstovin, toustů nebo třeba tortilly.