Králík na houbách


Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Suroviny
    králík 1ks králičí hřbet
    houby 300g
    cibule 2ks
    máslo 2lžíce
    polohrubá mouka 2lžíce
    vývar 200ml
    víno 4lžíce bílé
Pokyny
  1. Maso opečeme na másle ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, houby, zaprášíme polohrubou moukou a promícháme.
  2. Podlijeme vývarem, bílým vínem, osolíme, opepříme a dusíme asi 25 minut.
  3. Měkké maso vyjmeme, do šťávy zamícháme zakysanou smetanu, dochutíme citronovou šťávou a chvíli povaříme.
  4. Vrátíme maso, prohřejeme a posypeme nasekanou petrželkou.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*