Králík na houbách

Česká klasika, se kterou nesáhnete vedle, pokud připravujete tradiční sváteční oběd. Rozhodně se zamilujete do jeho křupavé kůrky a jemné chut.
Česká klasika, se kterou nesáhnete vedle, pokud připravujete tradiční sváteční oběd. Rozhodně se zamilujete do jeho křupavé kůrky a jemné chut.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    králík 1ks králičí hřbet
    houby 300g
    cibule 2ks
    máslo 2lžíce
    polohrubá mouka 2lžíce
    vývar 200ml
    víno 4lžíce bílé
Pokyny
  1. Maso opečeme na másle ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, houby, zaprášíme polohrubou moukou a promícháme.
  2. Podlijeme vývarem, bílým vínem, osolíme, opepříme a dusíme asi 25 minut.
  3. Měkké maso vyjmeme, do šťávy zamícháme zakysanou smetanu, dochutíme citronovou šťávou a chvíli povaříme.
  4. Vrátíme maso, prohřejeme a posypeme nasekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*