Sýrovo-houbové noky s ořechovým máslem


Italské noky si můžete vychutnat v různých variantách. Zde je jedna, která nadchne milovníky sýra, hub a ořechů. Místo ořechového másla zkuste třeba jen olivový olej nebo si připravte máslo s bylinkami.
Italské noky si můžete vychutnat v různých variantách. Zde je jedna, která nadchne milovníky sýra, hub a ořechů. Místo ořechového másla zkuste třeba jen olivový olej nebo si připravte máslo s bylinkami.
Porce
2 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    veka 250g
    mléko 3lžíce studené
    vejce 2ks
    bílky 3ks vyšlehané do sněhu
    houby 2lžíce sušené, hodinu namočených ve studené vodě
    sýr 200g niva, ementál
    polohrubá mouka 2lžíce
    máslo 30g
    petržel 3lžíce
    pažitka 1lžička
    tymián 1lžička
    sůl pepř, muškátový květ
Pokyny
  1. Namočené houby uvaříme do měkka a necháme vystydnout.
  2. Veku zbavenou kůrky necháme den odpočinout a zaschnout.
  3. Pak ji nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Přidáme nastrouhaný sýr, houby, žloutky a koření. Se solí opatrně, neboť sýry jsou při tepelné úpravě slanější.
  4. Lehce dohustíme moukou a přidáme pevný bílkový sníh a část petrželky s bylinkami.
  5. Do předem připravené vroucí vody vložíme noky ze vzniklého těsta, vytvarované lžící.
  6. Když se voda s noky zavaří, přiklopené je stáhneme z plotny. Mezitím si na mírném plameni přepustíme do hněda máslo a scedíme ho přes jemné sítko nebo látkový ubrousek. Po pěti minutách noky vyndáme sítkem z vody děrovanou lžící, necháme okapat a dáme na talíř.
  7. Posypeme jemně nastrouhaným sýrem, ale jen ementálovým typem, přelijeme horkým máslem a podáváme posypané petrželkou.
  8. Posypeme jemně nastrouhaným sýrem, ale jen ementálovým typem, přelijeme horkým máslem a podáváme posypané petrželkou.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*