Zkusme letos na sváteční stůl přinést něco nového a neobvyklého. Velikonoční věnec z kynutého těsta je nejen nádhernou ozdobou, ale také chutným pokrmem, který zpestří velikonoční tabuli a potěší všechny milovníky sladkých dobrot. A co je nejlepší? Věnec můžeme ozdobit podle naší fantazie - použít můžeme mašle, kraslice a další dekorace. Připravme se na nadcházející svátky s originálním receptem na velikonoční věnec z kynutého těsta podle Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: mléko
Sladká jídla jsou u dětí velmi oblíbená. Zkusme zdravější variantu s ovesnými vločkami a cottage sýrem. Tento recept se hodí pro děti starší 1 roku z důvodu vyššího množství bílkovin. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Hroznové víno nepatří k úplně typickým surovinám používaným při pečení, proto zřejmě mnohé z nás překvapíi, jak skvěle chutná. Jako inspiraci, kde si to můžete hned vyzkoušet, přináší Jakvkuchyni.cz v receptu na hroznový obrácený koláč. Chuť zkaramelizovaného ovoce dodá i hroznům výbornou chuť, při pečení se navíc nerozpečou, takže při každém soustu krásně křupnou v puse. Jak na to?
Muffiny naslano jsou skvělá svačinka, kterou si s chutí dáme jen tak. Ale když do nich přidáme chorizo, čedar a špenát, máme rázem plnohodnotné jídlo, které nás skvěle zasytí. Hodí se jako občerstvení na party, ale i na výlety. Zkuste je podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Metoda úpravy pokrmů “stir-fry” je známá především v asijské kuchyni. Je to vlastně smažení při častém míchání a prohazování ingrediencí v pánvi typu WOK. Při této metodě jsou suroviny nakrájené na malé kousky, obvykle začínáme masem, ke kterému postupně přidáváme další ingredience. Připravte si vepřové nudličky s paprikami a kokosovým mlékem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Energie se na výletech hodí a nemusíme ji vždy přijímat pouze z jídla. Připravte si domácí smoothie z lesních plodů - tenhle nápoj nám ji zaručeně dodá a navíc si pochutnáme! Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Odpalované těsto si většina spojí hlavně s věnečky. Je ale skvělé i na ovocné knedlíky. Výborně se hodí hlavně na tvrdší ovoce jako jsou meruňky nebo švestky. Klasickou posypku z tvarohu, cukru a másla můžeme nahradit opečenou strouhankou se skořicí, do které můžeme přidat i nadrobno namleté oříšky.
Kynuté koláče a vdolky se neustále řadí k těm nejoblíbenějším dezertům. V letních měsících můžeme použít k jejich naplnění čerstvé ovoce. Kombinace s jahodami a křupavou drobenkou je neodolatelná. Recept na Javkuchyni.cz!
Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako vánek, se světlým proužkem po obvodu a zlatá na povrchu. Jak si doma upéct lahodné domácí koblihy plněné jahodovým džemem s příchutí vanilky prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Zbyla vám od oběda uvařená rýže? Rozhodně ji ještě můžeme využít! Pokud na její slanou variantu už chuť nemáme, vyzkoušejte sladkou verzi. Společně s šéfkuchařem Davidem Šaškem si prozradíme výborný recept na mléčnou rýži bez laktózy s malinami. Jak na to?
Palačinky mají rádi malí i velcí. Klasikou jsou palačinky s marmeládou, čokoládou, ovocem či zmrzlinou. Čím dál populárnější jsou ale i palačinky na slano. Vyzkoušejte špenátové palačinky s krémem, semínky a rajčaty podle receptu na Jakvkuchyni.cz. Výborně je chuťově doplní i uzený losos.