Špagetová dýně s parmazánem a žampiony

Špagetová dýně s parmazánem a žampiony

Žampiony mají jemnou chuť a pochutnáme si na nich i v případě, že houby nemáme na talíři moc rádi. Žampiony mají jemnou chuť a určitě bychom je měli zařadit do našeho jídelníčku, protože jsou zdrojem vitamínů A a B, a také mají vysoký obsah hořčíku, železa, zinku a jódu. Jak na to?
Thajské rýžové nudle s krkovicí

Thajské rýžové nudle s krkovicí

Rychlé a jednoduché nudle v thajském stylu zvládnou podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit i kuchaři začátečníci! Spojení sójové omáčky a libové krkovice dodá jídlu šťavnatou chuť. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Smetanové krupoto

Smetanové krupoto

Variací na rizota jsou plné kuchařky, každý má jistě nejeden svůj oblíbený recept, zkuste tedy někdy rýži, nebo alespoň její část, nahradit kroupami, uvidíte, že změna bude víc než příjemná!
Konfitovana hovezi licka

Konfitovaná hovězí líčka s černým pivem a žampiony

Konfitování je jedním ze způsobů pomalého dušení masa. Maso se zalije tukem (rostlinným olejem, nebo sádlem) a při nízké teplotě v rozmezí 80 až 100 stupňů se dlouze dusí. Není třeba se obávat, že bude maso příliš nasáté tukem. Maso totiž tuk neabsorbuje, jen zajistí, že zůstane krásně šťavnaté a zároveň měkké. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Polský žurek s klobásou

Polský žurek s klobásou

Polévky připravované z kvásku najdeme téměř po celé střední a východní Evropě. A v každém kraji má svoji trochu upravenou podobu. U nás je to například kyselo. Pokud tedy milujete kyselé chutě, pak si zcela jistě oblíbíte i polský žurek. Tato polévka je velmi sytá a vydatná. Jejím základem je zákvas z žitné mouky, silný vývar z kostí nebo uzeného masa. Přidat můžeme klobásy, brambory, vařená vejce atd.
Domažlický houbovec

Domažlický houbovec

Češi jsou národem houbařů a v letních měsících jsou naše lesy plné rozmanitých hub. Pokud vás již omrzela klasická praženice a hledáte novou inspiraci, vyzkoušejte tento recept. Kořeněné brambory a houby, zalité vaječnou směsí – takový je tradiční houbovec z jižních Čech.
Hovězí Wellington

Hovězí Wellington podle Gordona Ramsaye

Pokud by si autor tohoto receptu, vyhlášený šéfkuchař Gordon Ramsay, měl dát poslední jídlo na Zemi, byl by to právě hovězí Wellington. Tento oblíbený britský recept je vzhledem ke své složité přípravě považován za spíše sváteční jídlo, ale o to víc vám bude chutnat!
Nudle s houbami a se zázvorem

Čínské nudle se zázvorem, houbami a sójovou omáčkou

V dnešním receptu zavítáme do asijské kuchyně. Ta vyniká především tím, že je lehká na trávení a rychlá na přípravu. K nejoblíbenějším receptům patří nudle se zeleninou na různé způsoby. V dnešním receptu použijeme zázvor a houby. Jak na to?
Grilované žampiony ve slanině

Žampiony plněné nivou

Gurmánská pochoutka, která pozvedne každou grilovací párty. Spojte jemnou chuť žampiónů s výrazným sýrem a uzenou slaninou.
Marinované žampiony

Marinované žampiony

Víkendová grilovačka může potěšit i vegetariány, na gril totiž můžete dát i mnoho druhů zeleniny nebo hub. Vyzkoušejte si ugrilovat žampiony v parádní marinádě. Dobrou chuť!
Houbové ragú na portském víně a slanině

Houbové ragú na portském víně a slanině

Pokud jste si přinesli z lesa košík plný hub a teď přemýšlíte, co s nimi, inspirujte se tipem Jakvkuchyni.cz! Zkuste experimentovat a připravit si toto skvělé houbové ragú s bramborovými gnocchi. Jak na to?