Jahodová polévka s vanilkou


Na podzim a zimu máme hutné teplé polévky, jaro a léto je zase časem vlažných a studených polévek. Už jste vyzkoušeli ty ovocné? Skvěle osvěží a zasytí. A pokud vám zbude, můžete ji použít jako dresing na salát či sladké knedlíky a kaše.
Na podzim a zimu máme hutné teplé polévky, jaro a léto je zase časem vlažných a studených polévek. Už jste vyzkoušeli ty ovocné? Skvěle osvěží a zasytí. A pokud vám zbude, můžete ji použít jako dresing na salát či sladké knedlíky a kaše.
Porce
2 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    jahody 500g několik si necháme na ozdobení
    vanilkový extrakt 1lžička
    šťáva pomerančová nebo sirup
    med
    zmrzlina vanilková na ozdobení
Pokyny
  1. Jahody a vanilkový extrakt krátce povaříme v pomerančové šťávě, vychladíme.
  2. Poté rozmixujeme s citronovou šťávou, medem a ledem na jemno, ozdobíme zbylými jahodami a podáváme.
  3. Osvěžující variantu vytvoříte pomocí mátových listů nebo mátového extraktu, který přidáme k jahodám.

Místo vanilkové zmrzliny zkuste vanilkové noky: rozmixujte vanilkový extrakt do zakysané smetany, nechte vychladit a vykrajujte noky.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*