Jednoduché raw cukroví

Voňavé perníčky a vanilkové rohlíčky by určitě na vánočním stole neměly chybět, ale všechny další druhy můžete poskládat z nepečeného cukroví. Má řadu výhod – je hotové během chvilky, můžou s ním pomáhat i děti a hlavně – vždycky se povede!

Voňavé perníčky a vanilkové rohlíčky by určitě na vánočním stole neměly chybět, ale všechny další druhy můžete poskládat z nepečeného cukroví. Má řadu výhod – je hotové během chvilky, můžou s ním pomáhat i děti a hlavně – vždycky se povede!
Voňavé perníčky a vanilkové rohlíčky by určitě na vánočním stole neměly chybět, ale všechny další druhy můžete poskládat z nepečeného cukroví. Má řadu výhod – je hotové během chvilky, můžou s ním pomáhat i děti a hlavně – vždycky se povede!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
40 kousků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mandle 50g
    ořechy 100g vlašské, jádra
    brusinky 100g sušené
    meruňky 200g sušené
    sirup 2lžíce javorový
    voda dle potřeby
Pokyny
  1. Sušené ovoce nakrájejte na menší kousky, stejně tak pokrájejte oříšky a mandle.
  2. Všechny suroviny vložte do mixéru, přilijte javorový sirup rozmíchaný v trošce vody (tu podle potřeby přidávejte) a umixujte do hladka.
  3. Hmotu pak pomocí špachtle rozetřete na síto sušičky na placku vysokou asi 5 mm.
  4. Zvolna ji prosušte a poté z ní vykrájejte tvořítky menší tvary, které ještě můžete obalit v rozemletých oříšcích.
  5. Pokud je placka tenčí, můžete ji také smotat do trubičky, kterou pak rozkrájíte na kratší (asi třícentimetrové) kousky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*