Hrušková jáhlová kaše

Pro jednou zapomeňte na ovesnou, rýžovou či krupicovou kaši a vyzkoušejte něco nového. Jáhlová kaše je také chutná a bohužel často opomíjená. V našem receptu ji připravujeme s hruškami, ale můžete je nahradit ovocem dle chuti.
Pro jednou zapomeňte na ovesnou, rýžovou či krupicovou kaši a vyzkoušejte něco nového. Jáhlová kaše je také chutná a bohužel často opomíjená. V našem receptu ji připravujeme s hruškami, ale můžete je nahradit ovocem dle chuti.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    jáhly 60g
    mléko 250ml polotučné
    třtinový cukr 1lžička
Pokyny
  1. Jáhly je důležité stejně jako rýži dobře proprat.
  2. Poté je spaříme vroucí vodou.
  3. Vodu slijeme a místo ní jáhly zalijme mlékem a osladíme, společně je pak vaříme za stálého míchání asi 10 minut.
  4. Mezi tím si nastrouháme hrušku a tu do uvařené kaše vmícháme.
  5. Kaši můžou děti dozdobit skořicí nebo sušeným ovocem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*