Ovesná kaše se skořicí a jablky

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Start do náročného dne bude s touto snídaní příjemnější - dodá vám energii a zasytí až do oběda. Navíc je její příprava velmi snadná a můžete si ji nachystat dopředu.
Start do náročného dne bude s touto snídaní příjemnější - dodá vám energii a zasytí až do oběda. Navíc je její příprava velmi snadná a můžete si ji nachystat dopředu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Kaše
    mléko 90ml kokosové
    sirup 1lžička agávový
    zázvor 1špetka mletý
    sůl 1špetka
    skořice mletá
Karamelizovaná jablka
    jablko 1ks
    olej 1lžička kokosový
    skořice 1špetka
    sirup 1lžíce agávový
Pokyny
  1. Ovesné vločky zalijeme 120 ml vlažné vody a necháme je 10 minut nasáknout.
  2. Poté na ně nalijeme kokosové mléko, přidáme agávový sirup, zázvor, skořici a sůl. Směs vaříme 4‒6 minut, dokud kaše nezhoustne.
  3. Na pánvi si rozpustíme kokosový olej. Jablko i se slupkou nakrájíme na tenké plátky, dáme na pánev a zlehka restujeme.
  4. Po chvilce zakápneme agávovým sirupem a posypeme skořicí. Vše orestujeme do zlatova.
  5. Kaši dáme do misky a ozdobíme zkaramelizovanými jablky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*