Rýžová kaše s čokoládovou polevou


Chcete svůj den začít superzdravým způsobem? Do této rýžové kaše přidejte všechny superpotraviny, které doma najdete (od máku po goji), nezapomeňte na dávku rostlinných olejů a máte až do oběda vystaráno.
Chcete svůj den začít superzdravým způsobem? Do této rýžové kaše přidejte všechny superpotraviny, které doma najdete (od máku po goji), nezapomeňte na dávku rostlinných olejů a máte až do oběda vystaráno.
Porce
1 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    celozrnná rýže 200g nejlépe krátkozrnná
    voda 300ml v průběhu vaření můžeme vodu nebo obilný nápoj ještě přilít
    sůl 3špetky
    brokolice ¼ks
Pokyny
  1. Celozrnnou rýži necháme přes noc namočenou v čisté vodě.
  2. Následně ji párkrát propláchneme a dáme vařit.
  3. Po několika minutách se začne objevovat pěna, kterou je vhodné posbírat.
  4. Poté rýži necháme vařit nejméně 30 minut na slabém plameni.
  5. Pokud není rozvařená na kaši, můžeme ji s trochou obilného nápoje promixovat.
  6. V jiném hrnci si připravíme čokoládový pudink, ten dosladíme rýžovým sirupem.
  7. Kaši ozdobíme mákem, jenž je bohatým zdrojem vápníku, skořicí, ta nás umí zahřát, nebo také omega směsí z lněného semínka a sezamu, která je skvělým zdrojem kvalitních tuků, blanšírovanou brokolicí, amasaké a čokoládovou polevou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*