Rýžová kaše s čokoládovou polevou

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Chcete svůj den začít super zdravým způsobem? Do této rýžové kaše přidejte všechny superpotraviny, které doma najdete (od máku po goji), nezapomeňte na dávku rostlinných olejů a máte až do oběda vystaráno.
Chcete svůj den začít super zdravým způsobem? Do této rýžové kaše přidejte všechny superpotraviny, které doma najdete (od máku po goji), nezapomeňte na dávku rostlinných olejů a máte až do oběda vystaráno.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rýže 200g celozrnná, nejlépe krátkozrnná
    voda 300ml v průběhu vaření můžeme vodu nebo obilný nápoj ještě přilít
    sůl 3špetky
    pudink 1 čokoládový
    brokolice ¼ks
Pokyny
  1. Celozrnnou rýži necháme přes noc namočenou v čisté vodě.
  2. Následně ji párkrát propláchneme a dáme vařit.
  3. Po několika minutách se začne objevovat pěna, kterou je vhodné posbírat.
  4. Poté rýži necháme vařit nejméně 30 minut na slabém plameni.
  5. Pokud není rozvařená na kaši, můžeme ji s trochou obilného nápoje promixovat.
  6. V jiném hrnci si připravíme čokoládový pudink, ten dosladíme rýžovým sirupem.
  7. Kaši ozdobíme mákem, jenž je bohatým zdrojem vápníku, skořicí, ta nás umí zahřát, nebo také omega směsí z lněného semínka a sezamu, která je skvělým zdrojem kvalitních tuků, blanšírovanou brokolicí, amasaké a čokoládovou polevou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*