Recept na „Rillettes” z pečeného vepřového bůčku

Co se zbylými pečeným bůčkem z nedělního oběda? Pojďme si společně připravit výbornou masovou pomazánku původem z francouzské kuchyně, známé jako “rillettes” (rijet). Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to v receptu ze seriálu Gurmánské vaření beze zbytku!
Co se zbylými pečeným bůčkem z nedělního oběda? Pojďme si společně připravit výbornou masovou pomazánku původem z francouzské kuchyně, známé jako “rillettes” (rijet). Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to v receptu ze seriálu Gurmánské vaření beze zbytku!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 sklenice
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sádlo 150g výpek z bůčku
    cibule 130g
    pažitka 1svazek
    sůl pepř
    chléb nebo bageta
Pokyny
  1. Upečený a vychladlý bůček nakrájíme na plátky a vrátíme ho zpátky do výpeku. Pokud ho máme málo přidáme sádlo. 
  2. Pekáč vložíme na chvíli do trouby a maso necháme prohřát. Díky tomu nám půjde lépe natrhat. 
  3. Mezitím si nakrájíme najemno cibuli a na sádle ji opečeme dozlatova. 
  4. Opečenou cibuli smícháme s natrhaným bůčkem. 
  5. Směs osolíme a opepříme. 
  6. Část teplého sádla si dáme stranou, bude se nám ještě hodit. 
  7. Chléb, nebo bagetu, nakrájíme na plátky a lehce opečeme. 
  8. Na pečivo namažeme rillettes a ozdobíme najemno nakrájenou pažitkou. 
  9. Zbylý rillettes dáme do zavařovací sklenice a zalijeme sádlem, které jsme si při vaření dali stranou.

Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Jedlé tuky a oleje můžeme vytřídit do speciálních nádob určených k třídění jedlých tuků a olejů, nebo je můžeme odevzdat na sběrném dvoře. Nikdy by neměly končit ve vodovodním řádu, hrozí ucpání tzv. tukovcem (ztuhlé kusy olejů a tuků). K jejich shromažďování se hodí právě obaly od olejů, kam můžeme vychladlé průběžně oleje sbírat. Mastné obaly netřídíme - je ideální je předtím vypláchnout použitou jarovou vodou, nebo vytřít například použitou papírovou kuchyňskou utěrkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*