Tradiční nádivka s bůčkem a slaninou


Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Suroviny
    smetana 100ml část můžete nahradit mlékem
    bůček 100g
    slanina 100g
    rohlík 5ks suchý
    žloutek 4ks
    bílek 4ks
    kopřivy 1hrst
    máslo na vymazání
Pokyny
  1. Nakrájené rohlíky zalejte okořeněnou směsí žloutků a smetany, nechte odpočinout.
  2. Bůček a slaninu pokrájejte, osmahněte a po vychladnutí opatrně smíchejte s nádivkou.
  3. Nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků, který dodá nádivce lehkost.
  4. Nádivku rozprostřete do pekáčku vymazaného tukem, pečte v troubě na 180°C pečte dozlatova.
  5. Trvá to kolem půl hodiny.
Tisknout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*