Připravte si namísto klasického nadívaného kuřete lahodnou plněnou roládu, která je jako stvořená na sváteční oběd. Ideální jsou stehenní řízky, které jsou šťavnatější než prsní a roláda tak bude pěkně šťavnatá. Nádivu rozvoní čerstvé bylinky, ale perfektně ji dochutí i mladé jarní kopřivy nebo špenát. Jak na šťavnatou kuřecí roládu s bylinkovou nádivkou poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: muškátový oříšek
Co může být lepší, než oslavit příchod jara delikátním jídlem připravným pokrmem z čerstvých surovin? Pečené kuře s kopřivovou nádivkou je spojení křehkého masa, aromatických bylinek a kořenové zeleniny. Připravte si pečené kuře s kopřirovou nádivkou a barevnou karotkou na uzeném másle s čerstvými bylinkami podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Brokolicovou polévku můžeme připravit na mnoho způsobů. Lze ji kombinovat s další zeleninou (květákem, pórkem...), a zjemnit například kokosovým mlékem. Zkuste si připravit brokolicovou polévku s mrkví a čedarem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Co nesmí nikdy chybět na velikonočním stole? Jednoznačně tradiční nádivka! Zkuste změnu a připravte si nádivkové muffiny s uzeným masem, či slaninou, a s čerstvými kopřivami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Vývar je naprostý základ, bez kterého se v kuchyni neobejdeme. Výborný je jako polévka, ale využít ho lze také jako základ pro celou řadu dalších receptů - polévek i omáček. Do vývaru, můžeme přidat také různé odřezky zeleniny, které se na jinou úpravu už nehodí. Vývar můžeme připravit také pouze z kostí/masa, koření, cibule a zbylou zeleninu přidat až před koncem vaření, aby zůstala hezky svěží. Připravte si pravý vývar jako od babičky s celestýnskými nudlemi podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Lahodné, jemné, šťavnaté těstoviny s omáčkou z cheddaru potěší vaše chuťové pohárky. Rychlý recept přináší Jakvkuchyni.cz!
Možná to zní složitě, ale není se čeho bát. Konfitování není žádná věda! Jednoduše řečeno jde o pomalé a pozvolné vaření v tucích, díky kterým maso krásně změkne a zůstane dokonale šťavnaté. V tomto receptu na konfitovaná husí stehna se zelím přidáme k masu ořechovo-hruškovou nádivku - uvidíte, že se po ní jen zapráší! Vařte s Jakvkuchyni.cz!
Játra v současnosti patří spíše k těm opomíjeným potravinám, které se v jídelníčku nevyskytují příliš často. Je to ale škoda! Jsou dobře dostupná, a navíc obsahují velké množství železa a dalších vitamínů. Pokud neholdujeme játrům vcelku, zkusme například játrové knedlíčky do polévky nebo výbornou játrovou paštiku, která je za pár minut hotová!
Chřestová sezóna je u nás poměrně krátká. Začíná koncem dubna a poslední sklizeň bývá na pultech v polovině června. Proto si čerstvý chřest užívejme, dokud můžeme.
Velikonoce jsou za dveřmi a k nim neodmyslitelně patří mazanec. Tentokrát jsme si připravili mazanec kváskový, který je jednoduchý, chuťově vynikající a vláčný vydrží několik dní. Pokud tedy nezmizí pro samou dobrotu ze stolu během pár hodin...
Celestýnské nudle řadíme mezi typické rakouské zavářky. Hodí se snad do všech čirých polévek a jejich příprava je velmi jednoduchá.