Kuřecí roláda s bylinkovou nádivkou

Připravte si namísto klasického nadívaného kuřete lahodnou plněnou roládu, která je jako stvořená na sváteční oběd. Ideální jsou stehenní řízky, které jsou šťavnatější než prsní a roláda tak bude pěkně šťavnatá. Nádivu rozvoní čerstvé bylinky, ale perfektně ji dochutí i mladé jarní kopřivy nebo špenát. Jak na šťavnatou kuřecí roládu s bylinkovou nádivkou poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Připravte si namísto klasického nadívaného kuřete lahodnou plněnou roládu, která je jako stvořená na sváteční oběd. Ideální jsou stehenní řízky, které jsou šťavnatější než prsní a roláda tak bude pěkně šťavnatá. Nádivu rozvoní čerstvé bylinky, ale perfektně ji dochutí i mladé jarní kopřivy nebo špenát. Jak na šťavnatou kuřecí roládu s bylinkovou nádivkou poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 – 5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Nádivka
    mléko 200ml
    máslo 50g rozpuštěné
    rohlíky 4ks
    vejce 3ks bílky a žloutky zvlášť
    kopřiva či špenát můžeme a nemusíme použít
Pokyny
  1. Kuřecí maso očistíme (stehenní řízky někdy mívají zbytky chrupavek, které je třeba odřezat) a rozklepeme.
  2. Poté je osolíme, opepříme a vyskládáme tak, aby nám vznikl obdélník, na který vyskládáme plátky slaniny.
  3. Rohlíky nakrájíme na kostičky.
  4. Do mléka přilijeme rozpuštěné máslo, rozklepeme žloutky, promícháme a přilijeme k nakrájeným rohlíkům.
  5. Dále přidáme sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek.
  6. Bylinky nasekáme a přidáme do nádivky. Nakonec vyšleháme sníh z bílků a jemně ho zapracujeme do těsta.
  7. Těsto na nádivku dáme do prostřed obdélníku z masa a přiklopíme.
  8. Roládu zavážeme kolem dokola provázkem.
  9. Hotovou roládu přendáme do pekáče, trochu podlijeme vodou, nahoru dáme několik tenkých plátků másla a pečeme ji v předehřáté troubě na cca 180°C asi 45 minut.
  10. Asi 30 minut pečeme roládu zakrytou alobalem a na zbytek času ji odklopíme, aby se hezky opekla (doba pečení je orientační - bude záležet na velikosti rolády).

Krabice od mléka jsou tzv. nápojové kartony. Správně je třídíme do kontejneru označeného oranžovou samolepkou, někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka třídění nevadí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*