Jehněčí ragú s kořenovou zeleninou je dokonalou ukázkou pomalu vařeného jídla, které vyniká svou intenzivní chutí a vůní. Kombinace jehněčího masa, kořenové zeleniny a aromatických bylinek vytvoří pokrm, který potěší všechny gurmány. Jehněčí ragú se skvěle hodí k bramborové kaši, bramboráčkům nebo k čerstvému pečivu. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: slanina
Losos s batátovou kaší a restovanou slaninou je perfektní kombinací jemné chuti ryby, sladkých batátů a slaniny orestované dozlatova. Tento recept oceníme jako výjimečný oběd nebo večeři, který lze připravit snadno a rychle.
Klasickou česnečku, neboli oukrop, většina nejspíš dobře zná. Zkusme si připravit její jemnější variantu s pečeným česnekem, která je navíc zjemněná smetanou! Na dochucení se skvěle hodí čerstvá pažitka a nezapomeňme na dokřupava osmaženou slaninu! Uvařte si tuto krémovou česnečku s pažitkou a slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Pokud hledáme rychlý a nenáročný pokrm, který nás zasytí a dodá potřebné živiny, pak je tento recept ideální volbou. Kuře pečené na lůžku z kysaného zelí se dříve podávalo jako kuře alá kachna. Zkuste si ho připravit podle tohoto receptu s Jakvkuchyni.cz!
Kapustové listy se díky své velikosti skvěle hodí k plnění různými druhy směsí. Vyzkoušejte si připravit recept, ve kterém můžeme zužitkovat maso z vývaru, či zbylé maso z předešlého dne. Připravte si plněné kapustové závitky masovou směsí na víně podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Česká klasika, která nikdy nezklame a mají ji rádi malí i velcí. Vyzkoušejte kuře na paprice se slaninou a pořádnou dávkou papriky podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Připravte si namísto klasického nadívaného kuřete lahodnou plněnou roládu, která je jako stvořená na sváteční oběd. Ideální jsou stehenní řízky, které jsou šťavnatější než prsní a roláda tak bude pěkně šťavnatá. Nádivu rozvoní čerstvé bylinky, ale perfektně ji dochutí i mladé jarní kopřivy nebo špenát. Jak na šťavnatou kuřecí roládu s bylinkovou nádivkou poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Co nesmí nikdy chybět na velikonočním stole? Jednoznačně tradiční nádivka! Zkuste změnu a připravte si nádivkové muffiny s uzeným masem, či slaninou, a s čerstvými kopřivami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kysané zelí je dokonalou lokální superpotravinou! Je levné, lehce dostupné, bohaté na vitamíny a další cenné látky a můžeme z něj připravit celou řadu chutných pokrmů. Začněme třeba skvělou zelňačkou, která je jako stvořená do chladných zimních dnů.
Kadeřávek patří mezi typické podzimní suroviny. Hodí se na přípravu na smoothies, přidat ho můžeme ale také do polévek, nebo třeba do receptů s těstovinami! Připravte si rychlé těstoviny s kadeřávkem, žampiony a slaninou sypané sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Šípková omáčka je tradičním pokladem české kuchyně a v kombinaci s kančím masem tvoří dokonalý recept na “podzimní tabuli”. Podávat ji můžeme s knedlíky, skvěle chutná i s bramborovými šiškami. Recept na Jakvkuchyni.cz.