Krůtí roláda s pomerančovým máslem

Pomerančové máslo je nejen obměnou klasické krůtí rolády, ale díky němu získá roláda šťavnatou chuť.
Pomerančové máslo je nejen obměnou klasické krůtí rolády, ale díky němu získá roláda šťavnatou chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Krůtí roláda
    krůtí maso 1,6kg prso
    vývar 150ml drůbeží
    pomeranč 1ks
    cibule 1ks nadrobno nakrájená
    hladká mouka 1lžíce
    pepř mletý
Pomerančové máslo
    máslo 150g změklé
    šalvěj 2lžíce lístky
    česnek 2stroužky drcený
Pokyny
  1. Nejdříve si předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. Všechny přísady na pomerančové máslo dobře promícháme a necháme odležet.
  3. Krůtí prso prořízneme ze strany a rozevřeme ho.
  4. Rozklepeme ho na tenký plátek, osolíme, opepříme a potřeme asi dvěma třetinami pomerančového másla.
  5. Maso svineme, upevníme provázkem a potřeme zbytkem másla.
  6. Krůtí roládu naskládáme do pekáčku, který jsme předem vysypali na jemno nakrájenou cibulí. Přiklopíme a dáme péct do trouby.
  7. Během pečení maso podle potřeby podléváme pomerančovou šťávou a drůbežím vývarem.
  8. Po 45 minutách pekáček odklopíme a necháme maso zezlátnout. Stále ho podléváme šťávou. Upečenou roládu vyndáme z trouby a necháme odpočinout na prkénku.
  9. Do výpeku vmícháme mouku, zalijeme zbytkem vývaru a pomerančové šťávy a přivedeme k varu.
  10. Osolíme, opepříme a můžeme naředit vodou.
  11. Vaříme přibližně 15 minut.
  12. Do hotové omáčky přidáme kousky pomeranče a ještě chvíli povaříme.

Roládu nakrájíme na plátky, přelijeme pomerančovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*