Vánočka se v českých domácnostech o Vánocích peče běžně. Pokud ale chcete zkusit změnu, dejte šanci tradičnímu německému pečivu - vánoční štole. Připravuje z kynutého těsta, navíc ale voní po koření, nechybí ani kandované ovoce, rozinky a ořechy. Zkuste si upéct lahodnou vánoční štolu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: pomerančová kůra
Linecké těsto s oříšky s vůní vánočního koření, jako je vanilka, skořice a hřebíček s příchutí rumu, pomeranče a máčené v čokoládě. To jsou ořechové sirky v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Venku začíná vše rozkvétat a to nás inspirovalo k receptu buchtiček podávaných s jarně laděnou růžovou polevou. Jemnou pastelovou barvu jí dodaly krvavé pomeranče, ale pokud by se vám je nepodařilo sehnat, stejně dobře poslouží jako růžové barvivo červená řepa.
Pomerančové máslo je nejen obměnou klasické krůtí rolády, ale díky němu získá roláda šťavnatou chuť.
Tato sladkost je typická zejména pro Sicílii a původně se připravovala zejména během karnevalové sezóny. Smažené křupavé trubičky jsou plněné sladkým krémem z ricotty, do kterého se přidává pomerančová kůra, kousky čokolády a nasekané pistácie. Zkuste si je připravit doma, určitě se do nich zamilujete.
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Přinášíme vám dětské recepty, které děti zvládnou bez problémů uvařit – a samozřejmě sníst! Polentové sušenky jsou jednoduché a rychlé, děti si při jejich přípravě užijí legrace a naučí se základům pečení.