Nejlepší pečené kuře v mléce


Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 45 minut
Suroviny
    kuře 1ks vcelku, bez drobů
    mléko 500ml
    skořicová kůra 2ks
    šalvěj 1hrst
    česnek 4stroužky
    olivový olej 4lžíce
Pokyny
  1. Kuře očistíme, potřeme česnekem, opepříme. V pekáčku osmahneme dozlata na olivovém oleji.
  2. Olivový olej vylijeme a vlijeme mléko s ostatními surovinami.
  3. Kuře vrátíme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C hodinu a půl, průběžně poléváme mlékem.
  4. Podáváme s bramborami, které polijeme vzniklou omáčkou.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*