Kuře BBQ

Pokud se chystáte s přáteli na letní posezení, vyzkoušejte tento recept na lehce pikantní kuře v BBQ marinádě. Tymián kuře provoní a díky marinádě bude maso neuvěřitelně šťavnaté. A pokud počasí nebude zrovna grilování přát, můžete si tento recept připravit i doma v troubě.
Pokud se chystáte s přáteli na letní posezení, vyzkoušejte tento recept na lehce pikantní kuře v BBQ marinádě. Tymián kuře provoní a díky marinádě bude maso neuvěřitelně šťavnaté. A pokud počasí nebude zrovna grilování přát, můžete si tento recept připravit i doma v troubě.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuřecí maso 4ks stehna
    pyré 200g rajčatové, passaty
    med 2lžíce
    tymián 2lžičky sušený
    chilli 1/2lžičky papričky jalapeňo
Pokyny
  1. Kuřecí stehna omyjeme a na několika místech nakrojíme až ke kosti.
  2. Maso osolíme a opepříme.
  3. Na marinádu v míse smícháme passatu, sójovou omáčku, tymián, med a papričku jalapeňo.
  4. Do marinády naložíme připravené maso, které marinádou zalijeme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 2 - 3 hodiny odležet v lednici.
  5. Takto připravené maso je skvělé na gril.
Takto připravené maso můžeme péct i v troubě.
  1. Troubu si předehřejeme na 170 °C.
  2. Maso přendáme do zapékací misky kůži nahoru a přelijeme marinádou.
  3. Pečeme cca 45 minut do měkka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*