Pečené kuře a la pilaf


Pilaf je jednoduché jídlo, které k nám přišlo z východní Evropy. Připravit jej můžete z rýže nebo bulguru.
Pilaf je jednoduché jídlo, které k nám přišlo z východní Evropy. Připravit jej můžete z rýže nebo bulguru.
Porce
6 porcí
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Suroviny
Pokyny
  1. Otrháme kůži z masa, aby to nebylo příliš tučné.
  2. Orestujeme krátce papriky, přidáme maso, zamícháme, přidáme výpek z kuřete, zeleninu, která se pekla spolu s kuřetem, promícháme, přidáme rýži.
  3. Jasmínovou nebo ideálně basmati, opepříme, přidáme petržel, cibule, vodu 1:1 k rýži.
  4. V tomto případě díky výpeku a zelenině trochu méně, přiklopíme, přivedeme k varu, vložíme do trouby předehřáté na 130 stupňů.
  5. Až rýže zesklovatí, je hotová. Přidáme nasekanou šalvěj a jarní cibulku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*