Kuře v jogurtové marinádě tandoori a tymián


Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
Porce
6 porcí
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
Marináda na kuře tandoori
    česnek 4stroužky
Tymiánová marináda
Kuřecí špízy
    kuřecí maso nakrájené na menší kousky
Pokyny
Marináda na kuře tandoori
  1. Česnek podrtíme, jogurt s kořením a trochou vody prohřejeme – tím se uvolní esenciální oleje.
  2. V misce necháme zchladnout.
Tymiánová marináda
  1. Čerstvý tymián nasekáme, česnek utřeme, nasekáme nebo prolisujeme. Přidáme jogurt.
  2. Do tymiánové přidáme pepř a sůl, i když do marinád sůl moc nedáváme – aby z masa nevytáhla vodu.
Kuřecí špízy
  1. Kuřecí maso nakrájené na menší kousky necháme odpočinout v marinádě, pak napícháme na špejle.
  2. V troubě rozpálené na 270 stupňů pečeme 10 minut. Je to skvělé občerstvení na večírek s přáteli.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*