Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomáhá ochucení masa. Doporučujeme směs dochutit solí a bylinkami – vznikne dokonalá marináda a grilovaná prsa budou díky ní na jedničku!
Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomáhá ochucení masa. Doporučujeme směs dochutit solí a bylinkami – vznikne dokonalá marináda a grilovaná prsa budou díky ní na jedničku!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    jogurt 200ml bílý
    česnek 2stroužky
    citrón 1/2ks
    paprika 1lžička sladká
Pokyny
  1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. V misce smíchejte bílý jogurt s citrónovou šťávou, sladkou papriku a prolisovaným česnekem. Poté ochuťte solí, pepřem a promíchejte.
  2. Hotovou marinádou potřete maso a nechte v lednici odpočinout 2-3 hodiny, nejlépe přes celou noc.
  3. Maso vyjměte z marinády, nechte okapat a položte na gril. Grilujte z obou stran, dokud se maso nepropeče dozlatova.
  4. Kuřecí prsa podávejtee s panzanellou nebo s grilovanými plněnými paprikami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*