Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě


Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomáhá ochucení masa. Doporučujeme směs dochutit solí a bylinkami – vznikne dokonalá marináda a grilovaná prsa budou díky ní na jedničku!
Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomáhá ochucení masa. Doporučujeme směs dochutit solí a bylinkami – vznikne dokonalá marináda a grilovaná prsa budou díky ní na jedničku!
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    jogurt 200ml bílý
    česnek 2stroužky
    citrón 1/2ks
    paprika 1lžička sladká
Pokyny
  1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. V misce smíchejte bílý jogurt s citrónovou šťávou, sladkou papriku a prolisovaným česnekem. Poté ochuťte solí, pepřem a promíchejte.
  2. Hotovou marinádou potřete maso a nechte v lednici odpočinout 2-3 hodiny, nejlépe přes celou noc.
  3. Maso vyjměte z marinády, nechte okapat a položte na gril. Grilujte z obou stran, dokud se maso nepropeče dozlatova.
  4. Kuřecí prsa podávejtee s panzanellou nebo s grilovanými plněnými paprikami.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*