Grilovaná čekanka s fíky


Lehký, svěží, šťavnatý… Přesně tak bychom vystihly tento pokrm, který je zároveň vitaminovou bombou.
Lehký, svěží, šťavnatý… Přesně tak bychom vystihly tento pokrm, který je zároveň vitaminovou bombou.
Porce
2 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    čekanka 4hlavičky
    olivový olej 1lžíce
    pomeranč 1ks
    citrón 2ks
    fíky 4ks
    rukola 3hrsti
    parmezán 50g
Pokyny
  1. Čekanku namočíme do citronové šťávy – je třeba, aby byla celá šťávou zalitá.
  2. Po deseti minutách osušíme a z obou stran opečeme na grilu.
  3. Dáme do misek a pokapeme olivovým olejem.
  4. Na talíř přidáme rukolu, čekanku a rozpůlené čerstvé fíky (v létě jsou levné) a pokapeme pomerančovou šťávou, případně octem balsamico (s tím chutná fantasticky).
  5. Posypeme parmezánem a necháme si chutnat!

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*