Grilovaná čekanka s fíky

Lehký, svěží, šťavnatý… Přesně tak bychom vystihly tento pokrm, který je zároveň vitaminovou bombou.
Lehký, svěží, šťavnatý… Přesně tak bychom vystihly tento pokrm, který je zároveň vitaminovou bombou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    čekanka 4hlavičky
    olivový olej 1lžíce
    pomeranč 1ks
    citrón 2ks
    fíky 4ks
    rukola 3hrsti
    parmezán 50g
Pokyny
  1. Čekanku namočíme do citronové šťávy – je třeba, aby byla celá šťávou zalitá.
  2. Po deseti minutách osušíme a z obou stran opečeme na grilu.
  3. Dáme do misek a pokapeme olivovým olejem.
  4. Na talíř přidáme rukolu, čekanku a rozpůlené čerstvé fíky (v létě jsou levné) a pokapeme pomerančovou šťávou, případně octem balsamico (s tím chutná fantasticky).
  5. Posypeme parmezánem a necháme si chutnat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*