Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
20 minut
Suroviny
Krůtí prsa
    krůtí maso 800g prsa, vcelku
    česnek 2stroužky
    olivový olej extra panenský
Čočka
    čočka 400g
    cuketa 100g
    lilek 100g
    olivy 50g zelené
    rajčata 50g sušená, v oleji
    paprika 1ks červená
    cibule 1polovina červená
    ocet balsamiko
Pokyny
  1. Krůtí prsa očistíme, rozpůlíme, osolíme, opepříme ze všech stran a zlehka opečeme na olivovém oleji.
  2. Taklto připravené maso vložíme do zapékací mísy, přidáme bazalku a jeden rozdrcený stroužek česneku. Pečeme na 130 stupňů.
  3. Upečené maso vyndáme z trouby a necháme chvíli odpočinout, poté ho nakrájíme na plátky.
  4. Do stejné pánve ještě přilijeme olivový olej, na kterém opečeme lilek nakrájený na kousky. Poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli a česnek.
  5. Naposledy do pánve vložíme papriku, cuketu a vše osolíme a opepříme.
  6. Přidáme předvařenou čočku, olivy a sušená rajčata a vše zakápneme balsamicem a posypeme bazalkou.
  7. Na talíř servírujeme společně s krůtím masem. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*