Marocké ragú

Marocké ragú

Jednoduché, rychlé a syté ragú, které potěší chuťové pohárky zapřisáhlých masožravců! Čočka, kurkuma, zázvor a další orientální chutě chutnají skvěle v kombinaci s rýží, kuskusem nebo chlebem naan.

Závitky z lilku plněné tuňákem

Tuňák se v naší kuchyni těší čím dál větší oblibě. Chutná skvěle v teplé i studené kuchyni, připravte si jej na párty nebo grilovačku v kombinaci s lilkem v lahodných závitcích. Pozor, ta chuť je vysoce návyková!
Baba Ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush (baba chanuš) se připravuje z pečeného lilku a běžně se využívá jako předkrm, nebo pomazánka.
Grilovaná kukuřice a lilky

Grilované kukuřice a lilky

Jestli rádi grilujete, určitě neváhejte jako přílohu k masu vyzkoušet grilované kukuřičné klasy a lilky. Příloha je rychle hotová a všichni si zaručeně pochutnají. Navíc můžete namáčet grilovanou zeleninu do jogurtového dipu, který dovede každé sousto k dokonalosti.
Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!

Musaka

Tradiční nejen turecký pokrm z mletého masa a lilku, tentokrát podle řecké receptury.

Grilované plněné papriky

Grilované papriky vám připomenou dovolenou v Chorvatsku nebo Bulharsku. S kozím sýrem se krásně doplňují a bylinky jim dodají na zajímavosti.

Kozí sýr v lilkovém kabátku se zelím

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.

Grilované jehněčí špízy

Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Viva Italia! To si budete říkat, až vyzkoušíte tento lehký salát, který vás jedním soustem přenese na slunné pobřeží. A zvládne jej i začátečník!

Zeleninová tempura

Tempura je typickým japonským předkrmem, který si můžete připravit i doma. Podávejte s omáčkou dashi kombu, která dodá smažené zelenině ten pravý asijský nádech.