Baba ganoush


Baba ganoush (baba chanuš) se připravuje z pečeného lilku a běžně se využívá jako předkrm, nebo pomazánka.
Baba ganoush (baba chanuš) se připravuje z pečeného lilku a běžně se využívá jako předkrm, nebo pomazánka.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    jogurt 2 - 3lžíce řecký
    lilek 2ks střední
    olivový olej 1 - 2lžíce panenský
    petržel 1hrst nasekaná
    česnek dle chuti
    pepř čerstvě mletý
Pokyny
  1. Troubu předehřejme na 200 °C.
  2. Lilky omyjeme a na několika místech propíchneme vidličkou.
  3. Dáme je péct na 45 minut do trouby.
  4. Česnek rozřízneme na polovinu, zabalíme do alobalu a dáme péct k lilkům na cca 30 minut.
  5. Vyndáme horké lilky, zabalíme je do fólie a necháme odpočinout.
  6. Lilky i česnek podélně rozřízneme a vydlabeme z nich dužinu.
  7. Dužinu z lilku necháme vychladnout a poté ji promícháme s pečeným česnekem, citronovou šťávou, jogurtem a petrželkou.
  8. Osolíme, opepříme.
  9. Servírujeme zakápnuté olivovým olejem s kouskem citronu a s pita chlebem.
  10. A nezapomeňte - v Orientu si lidé přejí dobrou chuť až po jídle. Haní an!
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*