Zapečené plněné lilky

Zapečené lilky s různými druhy náplně jsou v kuchyních po celém světě čím dál populárnější. Vyzkoušejte tento recept s náplní z masa, rajčat, kuskusu a čedaru s bylinkami podle webu Jakvkuchyni.cz!
Zapečené lilky s různými druhy náplně jsou v kuchyních po celém světě čím dál populárnější. Vyzkoušejte tento recept s náplní z masa, rajčat, kuskusu a čedaru s bylinkami podle webu Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    rajčata 400g krájená konzervovaná
    mleté maso cca 200g mix hovězího a vepřového
    kuskus 200g
    čedar 100g
    lilek 2ks velký
    cibule 1ks
    česnek 1stroužek
Pokyny
  1. Neloupané lilky omyjeme, podélně je rozkrojíme na půl a vydlabeme vnitřky. Dáváme pozor, abychom neporušili slupku.
  2. Vydlabané části lilku dáme stranou.
  3. Lilky osolíme a necháme chvíli vypotit.
  4. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme.
  5. Maso osmahneme, aby se rozdělilo na malé kousky.
  6. Do pánve vrátíme vydlabané vnitřky lilků, které jsme si nakrájeli na menší kousky a na pánvi společně restujeme.
  7. Přilijeme rajčata z konzervy, nasekaný česnek a bylinky a asi 15 minut společně dusíme, aby omáčka zhoustla.
  8. Do hotové omáčky zamícháme uvařený kuskus.
  9. Vydlabané lilky opepříme a na každou půlku dáme trochu nastrouhaného čedaru, část omáčky a nakonec posypeme zbývajícím čedarem.
  10. Naplněné lilky vyskládáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a trochu podlijeme vodou.
  11. Lilky pečeme na cca 190°C asi 30 minut, před podáváním je necháme chvíli dojít ve vypnuté troubě.

Prázdné a umyté konzervy od rajčat můžeme třídit do kontejneru na kovy. Kovový odpad můžeme v některých obcích třídit v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu. Třiďte odpad správně - jednou z hlavních zásad je řídit se instrukcemi uvedenými na samolepkách na kontejnerech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*