Tortilly s fazolovou pastou a trhaným vepřovým masem

Recept na trhané vepřové maso i jeho užití jsou naprosto univerzální. Výborně se totiž hodí jako náplň do lasagní, sendvičů, můžeme ho podávat i s bramborami nebo rýží. Jakvkuchyni.cz přináší recept s trhaným vepřovým masem s lahodnou fazolovou pastou s bylinkami a sýrem zabalené v tortille.
Recept na trhané vepřové maso i jeho užití jsou naprosto univerzální. Výborně se totiž hodí jako náplň do lasagní, sendvičů, můžeme ho podávat i s bramborami nebo rýží. Jakvkuchyni.cz přináší recept s trhaným vepřovým masem s lahodnou fazolovou pastou s bylinkami a sýrem zabalené v tortille.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Trhané vepřové
    vepřové maso 1kg ideálně plece
    vývar 250ml hovězí
    rajčata 1g konzerva nebo čerstvá
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks velká
    paprika 1lžíce
    tymián 1lžička
    cukr 1lžička
Tortilly
    čedar 200g
    tortilla 8ks
    fazole 2g černé
    koriandr lze vynechat
    salát čerstvý
    zakysaná smetana k podávání
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na několik větších kusů.
  2. V hrnci vhodném do trouby rozpálíme olej a osolené maso v něm zprudka ze všech stran opečeme.
  3. Poté ho dáme bokem a ve výpeku osmahneme cibuli a nasekaný česnek.
  4. Nakonec přisypeme sladkou papriku a tymián.
  5. Necháme chvíli rozvonět a maso vrátíme zpět.
  6. Nyní přilijeme passatu, rajčata a směs přivedeme k varu.
  7. Přilijeme část vývaru a vše dáme do předehřáté trouby.
  8. Hrnec přiklopíme pokličkou a při teplotě cca 180 °C dusíme do měkka.
  9. Občas zkontrolujeme a případně zase trochu podlijeme vývarem. Přibližně za 2 hodiny (záleží na velikosti kusů masa) by mělo být maso měkké.
  10. Hrnec vyndáme z trouby (pokud bylo maso tučnější, odebereme lžící přebytečný tuk) a maso vidličkami natrháme na menší kousky.
  11. Nakonec dochutíme solí, pepřem a cukrem (záleží na sladkosti rajčat).
  12. Omáčka musí být hezky hustá.
  13. Fazole (konzervované, nebo uvařené) vložíme do mixéru, přidáme citronovou šťávu a rozmixujeme na hladkou pastu, kterou dochutíme solí, pepřem, příp. také nasekaným koriandrem.
  14. Tortilly potřeme pastou, na ni dáme trhané maso, nastrouhaný sýr, případně čerstvá rajčata, salát a zapečeme v toustovači nebo kontaktním grilu.
  15. Podáváme se zakysanou smetanou.

TIP od Jakvkuchyni.cz: Trhané maso můžeme dělat rovnou z většího množství. Přebytek můžeme zamrazit a až nás bude tlačit čas, jen ho rozmrazíme, naplníme do tortill a za pár minut je oběd nebo večeře na stole!

Prázdné obaly patří vytřídit do barevných kontejnerů na tříděný odpad. Díky tomu umožníme jeho recyklaci a přeměnu odpadu na zdroje. Z hlediska hierarchie nakládání s odpady je nejméně žádoucí, aby se odpad ukládal na skládky, kde jeho další zpracování není možné a navíc zabírá zbytečně přírodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*