Vydejte se s námi na gurmánskou cestu do jihovýchodní Asie s tradiční thajskou polévkou Tom Kha Goong. Kombinace jemného kokosového mléka, voňavých bylinek a šťavnatých krevet zahřeje a potěší chuťové pohárky. Tento recept je ideální volbou pro milovníky exotické kuchyně, kteří chtějí doma vytvořit autentickou atmosféru Thajska. Připravte si krevetovou polévku Tom Kha Goong s kokosovým mlékem podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Suroviny: vývar
Zkuste si připravit lahodně jehněčí maso, uvidíte, že se po něm jen zapráší! Jehněčí roláda s pancettou, sušenými švestkami a bylinkami doplněná o rozmarýnovou omáčku z červeného vína, bramborové pyré a směs kořenové zeleniny je ideální volba pro slavnostní oběd nebo večeři, kterou si zamilují všichni. Připravte si lahodnou jehněčí kýtu s pancettou a sušenými švestkami podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Italské risotto s máslovou dýní je vynikající, syté a plné chutí. Recept je snadný, ale časově náročnější. Odměnou nám ale bude výborné jídlo a podle tohoto receptu to bude hračka! Připravte si s Jakvkuchyni.cz lahodné risotto s máslovou dýní, šafránem a parmazánem jako z Itálie!
Dýňová polévka je stálicí podzimu. Každý z nás má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Vyzkoušejte polévku z pečené máslové dýně se smetanou podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz.
Polévková sezóna je v plném proudu a možná byla škoda nevyrazit také za hranice české kuchyně a připravit si doma nějakou tu exotiku. Vyzkoušejte tento recept od Jakvkuchyni.cz na thajskou kuřecí polévku s kokosovým mlékem, hlívou ústřičnou, červeným kari a rýžovými nudlemi. S trochou chilli a zázvoru krásně vás krásně zahřeje a budete si připadat jako v Thajsku na pláži!
Zkusme si místo klasické čočkové polévky vyzkoušet variantu s červenou čočkou, která se na rozdíl od zelené nemusí namáčet, je rychle uvařená a navíc i lépe stravitelná. Polévku dochutíme tradičními přísadami indické kuchyně, jako je je kari, kurkuma, zázvor či kokosové mléko. Tyto ingredience dodají polévce neodolatelnou vůni a chuť! Jak si připravit lahodnou indickou čočkovou polévku poradí recept od Jakvkuchyni.cz.
Podzimní počasí úplně vybízí k tomu, připravit si teplou a sytou polévku. Zkuste si namísto tradiční bramboračky uvařit jednoduchý bramborový krém, ve kterém bude hrát hlavní roli chuť pažitky. Nenáročná recept na vynikající smetanový bramborový krém s pažitkou přináší Jakvkuchyni.cz!
Z hub a krup si můžeme připravit vynikající polévku, která by se dala označit za tradiční pokrm české kuchyně. Je variabilní a lze využít jakékoliv houby. Česnek a bylinky jí dodají ten správný šmrnc! Jak si připravit tradiční českou houbovou polévku poradí tento recept od Jakvkuchyni.cz!
Krémová polévka z lišek je lahodný způsob, jak si užít tyto vynikající sezónní houby. Lišky dodají polévce nejen výraznou chuť, ale také zlatavou barvu. K polévce lze přidat pošírované vejce a čerstvé bylinky, skvěle chutná s čerstvým pečivem. Zkuste recept na krémovou polévku z lišek na Jakvkuchyni.cz!
Mnoho z nás má polévky spojené se sychravým podzimem, kdy nás příjemně zahřejí. Své místo mají na stole by jim měl ale patřit i v létě. Ideální volbou jsou lehké zeleninové polévky, do kterých můžeme použít čerstvou úrodu ze zahrádky. Připravte si osvěžující hráškový krém se špenátem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Rajskou polévkou potěšíme malé i velké strávníky. V sezóně ji můžeme připravit z čerstvých rajčat, mimo ní klidně sáhněme po konzervovaných rajčatech, nebo passatě. Aby byla polévka sytější, můžeme do ní přidat různé zavářky - rýži, těstoviny nebo noky. Jak si připravit tradiční domácí rajskou polévku poradí recept na Jakvkuchyni.cz!