Dušená vepřová kýta s kapustou

Kapusta je zelenina, která by na našich podzimních talířích neměla chybět. Můžeme vyzkoušet kapustovou polévku, karbanátky nebo třeba právě dušené vepřové maso s kapustou. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Kapusta je zelenina, která by na našich podzimních talířích neměla chybět. Můžeme vyzkoušet kapustovou polévku, karbanátky nebo třeba právě dušené vepřové maso s kapustou. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 – 5 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kapusta 300g
    slanina 100g
    česnek 2stroužky
    kmín 1lžička
    cibule 1
    mouka hrubá, na zahuštění
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na malé kousky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
  2. Když je maso hezky hnědé, tak ho podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka (bude to trvat cca 30 minut).
  3. V druhé pánvi také rozehřejme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli spolu se slaninou.
  4. Kapustu očistíme, nakrouháme (košťál vyřízneme), přendáme do cedníku, trochu promačkáme prsty a nakonec spaříme 1 litrem vařící vody.
  5. Kapustu poté přidáme k cibulovo- slaninovému základu, dáme nasekaný česnek a chvíli společně opékáme.
  6. Nakonec přilijeme maso spolu s veškerou tekutinou.
  7. Zamícháme, podlijeme a dusíme do měkka (cca 20 minut).
  8. Nakonec zahustíme moukou a ještě pár minut povaříme.

Pokud si koupíme kapusty v plastovém obalu, vytřiďme ho do žlutého kontejneru na plasty. Slupky česneku můžeme vytřídit do bioodpadu, zato odřezky masa patří do směsného odpadu. Pokud si nejste při třídění odpadu v kuchyni jisti, mrkněte na seriál Deník třídičky Irči.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*