Orange Glazed Chicken

Nenechte se odradit dlouhým cizojazyčným názvem receptu. Naopak se můžeme těšit na to nejlepší! Čeká nás nasládlá chuť a měkké šťavnaté maso. Věřte, že tohle finger food si užijete! Máte-li rádi pikantní verzi, stačí přidat trochu chilli. Šťávu doporučujeme použít čerstvě vymačkanou. Jak na celý recept prozradí Jakvkuchyni.cz!
Nenechte se odradit dlouhým cizojazyčným názvem receptu. Naopak se můžeme těšit na to nejlepší! Čeká nás nasládlá chuť a měkké šťavnaté maso. Věřte, že tohle finger food si užijete! Máte-li rádi pikantní verzi, stačí přidat trochu chilli. Šťávu doporučujeme použít čerstvě vymačkanou. Jak na celý recept prozradí Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 paliček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuřecí maso 8paliček cca 800 g
    vývar 250ml kuřecí
    pomeranč 100ml šťáva
    cukr 2lžíce třtinový
    česnek 2stroužky
    paprika 2lžičky sladká
    oregano 1lžička sušené
    med 1lžíce
    olej olivový, slunečnicový
Pokyny
  1. Kuřecí maso dáme do hlubší mísy. Osolíme, opepříme, přidáme koření - papriku a oregano.
  2. Dále prolisovaný česnek, cukr a asi 3 lžíce olivového oleje.
  3. Vše zamícháme, aby bylo maso pěkně obalené v marinádě a necháme naložené nejlépe přes noc (v lednici).
  4. V hlubší pánvi vhodné do trouby rozpálíme asi 3 lžíce slunečnicového oleje. Když je olej rozpálený, tak na něm maso ze všech stran opečeme.
  5. K opečenému masu přilijeme šťávu z pomerančů a průběžně maso přeléváme šťávou s výpekem, pak cca 5 minut povaříme.
  6. Poté přilijeme vývar, ztlumíme teplotu na střední výkon, pánev přiklopíme a 20 minut vaříme.
  7. Maso občas přelijeme omáčkou a v průběhu vaření ho alespoň jednou otočíme.
  8. Po 20 minutách přidáme med a dalších 5 minut vaříme a mícháme.
  9. Nakonec dáme pánev do trouby na grilovací program a necháme 10 minut péct (předtím ještě maso důkladně přelijeme šťávou).
Na talíři ozdobíme hrubozrnnou solí a čerstvou petrželkou. Jako přílohu podáváme pečivo, zeleninový salát, pečené brambory.

Až spotřebujeme pomerančovou šťávu, pak nezapomeňme vytřídit obal tam, kam patří. Pokud byla šťáva balena v nápojovém kartonu, ten patří do oranžového kontejneru. Někde se třídí společně s jiným druhem odpadu, proto je potřeba vždy sledovat informace uvedené na sběrných nádobách! Prázdné nápojové kartony bychom měli sešlápnout, plastová víčka při třídění nevadí.Více v článku Kontejnery na třídění nápojového kartonu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*