Trhané krůtí maso s kapustou a lokšemi

Trhané krůtí maso s kapustou a lokšemi

Tradiční lokše se připravují ze 4 surovin. Na první pohled obyčejné jídlo můžeme připravovat na sladko (např. s povidly a mákem), ale skvěle chutnají také s krůtím, kachním nebo husím masem. A chybět nesmí samozřejmě typicky podzimní surovina jako zelí nebo kapusta. Jak si připravit lokše s kapustou a trhaným krůtím masem zjistíte v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Masové koule s růžičkovou kapustou

Masové koule s růžičkovou kapustou

Růžičkové kapusty má spousta je neprávem opomíjenou zeleninou, která chybí v našem jídelníčku. Když od tohoto spojení odhlédneme, jedná se o zajímavou, chutnou a na vitamíny bohatou zimní zeleninu. Běžně se podávají jako příloha, ale v tomto receptu ve spojení s masovými kuličkami jsou nedílnou součástí receptu od Jakvkuchyni.cz!
Dušená vepřová kýta s kapustou

Dušená vepřová kýta s kapustou

Kapusta je zelenina, která by na našich podzimních talířích neměla chybět. Můžeme vyzkoušet kapustovou polévku, karbanátky nebo třeba právě dušené vepřové maso s kapustou. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Růžičková kapusta na portském víně s kaštany a slaninou

Růžičková kapusta na portském víně s kaštany a slaninou

Růžičková kapusta je sice typicky zimní zeleninou, ale v současné době je dostupná celoročně. Je velmi zdravá, proto bychom ji měli sem tam zařadit do jídelníčku. Připravit ji lze na mnoho způsobů. Hodí se do polévek, ale i jako příloha k masu. Pokud máte rádi lehké recepty, které nezaberou mnoho času, je tento na kapustu s jedlými kaštany ideální. I kaštany jsou totiž k dostání již celoročně, můžeme je koupit již předpečené. Jak na to?
Růžičková kapusta

Zimní polévka z růžičkové kapusty

Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
Dýňový salát s fetou a pekanovými ořechy

Dýňový salát s fetou a pekanovými ořechy

S nadcházejícím podzimem přichází období dýní a dýňových receptů. Dýně se v posledních letech stala velmi populární a oblíbenou surovinou. Kromě polévky či rizota lze z dýně připravit i skvělé saláty. Kromě dýně jsme do něj použili růžičkovou kapustu, dýňová semínka a ořechy a sladkou chuť jsme doplnili slaným grilovacím sýrem. Salát je chutnější, pokud je podávaný teplý, nicméně i za studena je vynikající. Jak na to?
Čočkový salát s řepou

Čočkový salát s řepou

Červená řepa obsahuje spoustu tělu prospěšných látek, působí blahodárně na náš organismus, zejména na cévy a játra. V našem jídelníčku bychom červené řepě měli dát určitě šanci. Navíc se hodí skvěle pro přípravu salátů. Pokud tedy budete mít chuť na večeři nebo oběd plný vitamínů, pak vyzkoušejte tento salát s trochou podzimních chutí. Řepu jsme doplnili o luštěniny a kapustičky a k podávání jsme zvolili lůžko ze zelených salátků. Balkánský sýr je třešničkou na dortu.
Čínské nudle se zeleninou a zázvorem

Čínské nudle se zeleninou a zázvorem

Asijská kuchyně je nejen velmi lehce stravitelná, ale její recepty jsou také jednoduché a rychlé na přípravu. Obsahují pouze několik základních surovin. Jsou tak ideálním řešením v případech, kdy na přípravu jídla není moc času, nebo se nám nechce u plotny trávit nekonečné hodiny.
Králík na pivu

Králík na pivě

Receptů, jak připravit králíka je mnoho. Králičí maso je velmi dietní, přitom z něj však lze připravit neodolatelně chutný pokrm. Králičí maso chutná výborně především v kombinaci se zeleninou, bylinkami, ale také například s pivem. Aby bylo křehké, věnujeme jeho pečení dostatek času. Jako přílohu můžeme zvolit českou klasiku v podobě bramborové kaše, nebo knedlíku. Zdravější variantou pak může být pečená brokolice s květákem. Jak na to?
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Nic nezahřeje v chladném počasí lépe, než teplá a hustá polévka. Krémová polévka, kterou jsme pro vás dnes připravili, je připravená z růžičkové kapusty s kořením, které zahřeje váš organismus. Místo krutonů z pečiva se podává s opečenou cizrnou. Jak na tuhle dobrotu?
Bramborová polévka s tofu

Bramborová polévka s tofu

Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?