Růžičková kapusta na portském víně s kaštany a slaninou

Růžičková kapusta na portském víně s kaštany a slaninou

Růžičková kapusta je sice typicky zimní zeleninou, ale v současné době je dostupná celoročně. Je velmi zdravá, proto bychom ji měli sem tam zařadit do jídelníčku. Připravit ji lze na mnoho způsobů. Hodí se do polévek, ale i jako příloha k masu. Pokud máte rádi lehké recepty, které nezaberou mnoho času, je tento na kapustu s jedlými kaštany ideální. I kaštany jsou totiž k dostání již celoročně, můžeme je koupit již předpečené. Jak na to?
Růžičková kapusta

Zimní polévka z růžičkové kapusty

Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
Dýňový salát s fetou a pekanovými ořechy

Dýňový salát s fetou a pekanovými ořechy

S nadcházejícím podzimem přichází období dýní a dýňových receptů. Dýně se v posledních letech stala velmi populární a oblíbenou surovinou. Kromě polévky či rizota lze z dýně připravit i skvělé saláty. Kromě dýně jsme do něj použili růžičkovou kapustu, dýňová semínka a ořechy a sladkou chuť jsme doplnili slaným grilovacím sýrem. Salát je chutnější, pokud je podávaný teplý, nicméně i za studena je vynikající. Jak na to?
Čočkový salát s řepou

Čočkový salát s řepou

Červená řepa obsahuje spoustu tělu prospěšných látek, působí blahodárně na náš organismus, zejména na cévy a játra. V našem jídelníčku bychom červené řepě měli dát určitě šanci. Navíc se hodí skvěle pro přípravu salátů. Pokud tedy budete mít chuť na večeři nebo oběd plný vitamínů, pak vyzkoušejte tento salát s trochou podzimních chutí. Řepu jsme doplnili o luštěniny a kapustičky a k podávání jsme zvolili lůžko ze zelených salátků. Balkánský sýr je třešničkou na dortu.
Čínské nudle se zeleninou a zázvorem

Čínské nudle se zeleninou a zázvorem

Asijská kuchyně je nejen velmi lehce stravitelná, ale její recepty jsou také jednoduché a rychlé na přípravu. Obsahují pouze několik základních surovin. Jsou tak ideálním řešením v případech, kdy na přípravu jídla není moc času, nebo se nám nechce u plotny trávit nekonečné hodiny.
Králík na pivu

Králík na pivě

Receptů, jak připravit králíka je mnoho. Králičí maso je velmi dietní, přitom z něj však lze připravit neodolatelně chutný pokrm. Králičí maso chutná výborně především v kombinaci se zeleninou, bylinkami, ale také například s pivem. Aby bylo křehké, věnujeme jeho pečení dostatek času. Jako přílohu můžeme zvolit českou klasiku v podobě bramborové kaše, nebo knedlíku. Zdravější variantou pak může být pečená brokolice s květákem. Jak na to?
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Nic nezahřeje v chladném počasí lépe, než teplá a hustá polévka. Krémová polévka, kterou jsme pro vás dnes připravili, je připravená z růžičkové kapusty s kořením, které zahřeje váš organismus. Místo krutonů z pečiva se podává s opečenou cizrnou. Jak na tuhle dobrotu?
Bramborová polévka s tofu

Bramborová polévka s tofu

Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?
Fazolová polévka s kapustou

Fazolová polévka s kapustou

Jak s naložit s kapustou? Jednou z možností je připravit si pořádně hustou polévku. Naše babičky vždycky říkávaly, že polévka je grunt. A právě s přicházejícím chladným počasím to platí dvojnásobně. Pořádně hustá polévka nejenže příjemně zahřeje, ale také zasytí.
Nákyp z kořenové zeleniny

Nákyp z kořenové zeleniny s tofu

Hledáte rychlý a snadný recept na chutné jídlo? Dnes jsme si pro vás připravili nákyp s kořenovou zeleninou s tofu. Můžete si jej dopřát nejen jako přílohu k masu, ale také jako lehký oběd nebo večeři doplněnou třeba salátem.
Pečený pstruh se zeleninou

Pečený pstruh se zeleninou

Dali jste si po svátcích předsevzetí, že upravíte svoje stravovací návyky a budete se více hýbat? Pokud přemýšlíte, jak po svátcích odlehčit svůj jídelníček, zkuste si připravit pstruha se zeleninou. Rybí maso je lehce stravitelné a připravené je za malou chvilku. Navíc ryby dodají vašemu tělu potřebné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které jsou výborným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Ryba tak beze sporu bude skvělou volbou při úpravě vašeho jídelníčku – dodá vašemu tělu veškeré potřebné látky nezbytné pro růst a obnovu organismu, tkání a svalů.