Čínské nudle se zeleninou a zázvorem


Asijská kuchyně je nejen velmi lehce stravitelná, ale její recepty jsou také jednoduché a rychlé na přípravu. Obsahují pouze několik základních surovin. Jsou tak ideálním řešením v případech, kdy na přípravu jídla není moc času, nebo se nám nechce u plotny trávit nekonečné hodiny.
Asijská kuchyně je nejen velmi lehce stravitelná, ale její recepty jsou také jednoduché a rychlé na přípravu. Obsahují pouze několik základních surovin. Jsou tak ideálním řešením v případech, kdy na přípravu jídla není moc času, nebo se nám nechce u plotny trávit nekonečné hodiny.
Porce
2 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    nudle 250g čínského tipu (jakékoliv druh máte k dispozici)
    kapusta 200g kadeřavá, může být i normální
    omáčka 4lžíce sójová
    mrkev 3ks
    chilli 3lžíce omáčka
    olej 2lžíce sezamový
    cibule 1ks červená
    chilli 1ks paprička
    voda 1lžíce
    zázvor 1lžíce jemně nastrouhaný
Pokyny
  1. Nudle vaříme dle návodu na obalu.
  2. Následně je scedíme, propláchneme studenou vodou a osušíme.
  3. Mezitím, co se nudle vaří, smícháme chilli omáčku, sójovou omáčku, lžíci vody a dáme stranou.
  4. V hlubší pánvi, nebo ve woku, rozpálíme sezamový olej.
  5. Pak přidáme zázvor, kolečka mrkve, kapustu nakrájenou na větší pásky nebo kousky, cibuli nakrájenou na osminky a na kolečka nakrájenou chilli papričku (pokud nemáme rádi pálivé, můžeme vynechat)
  6. Zeleninu opékáme 3 – 5 minut – měla by zůstat stále křupavá.
  7. Nakonec do pánve přidáme nudle i omáčku a vše promícháme dohromady.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*