Dýňový salát s fetou a pekanovými ořechy


S nadcházejícím podzimem přichází období dýní a dýňových receptů. Dýně se v posledních letech stala velmi populární a oblíbenou surovinou. Kromě polévky či rizota lze z dýně připravit i skvělé saláty. Kromě dýně jsme do něj použili růžičkovou kapustu, dýňová semínka a ořechy a sladkou chuť jsme doplnili slaným grilovacím sýrem. Salát je chutnější, pokud je podávaný teplý, nicméně i za studena je vynikající. Jak na to?
S nadcházejícím podzimem přichází období dýní a dýňových receptů. Dýně se v posledních letech stala velmi populární a oblíbenou surovinou. Kromě polévky či rizota lze z dýně připravit i skvělé saláty. Kromě dýně jsme do něj použili růžičkovou kapustu, dýňová semínka a ořechy a sladkou chuť jsme doplnili slaným grilovacím sýrem. Salát je chutnější, pokud je podávaný teplý, nicméně i za studena je vynikající. Jak na to?
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    dýně 1ks hokaidó
    kapusta 100gramů růžičková
    feta 100gramů na grilování
    medvědí česnek 3stroužky
    cibule 1 ks
    ořechy hrst pekanové
    sůl na dochucení
    pepř na dochucení
Pokyny
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Dýni Hokkaidó rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na tenké plátky, nebo na kostky. Slupku z dýně loupat nemusíme, protože při pečení změkne, ale pokud by vadila, oloupeme ji.
  3. Růžičkové kapusty omyjeme a rozpůlíme.
  4. Plech vyložíme pečicím papírem.
  5. Poklademe dýní, cibulí, růžičkovou kapustou a nakrájeným česnekem.
  6. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
  7. Poklademe na plátky nakrájeným sýrem feta.
  8. Vložíme do trouby předehřáté na 200° C.
  9. Pečeme 20 – 30 minut, dokud nebude zelenina měkká.
  10. Před podáváním posypeme dýňovými semínky a nakrájenými pekanovými ořechy.
  11. Nakonec můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*