Zimní polévka z růžičkové kapusty


Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
Chladné zimní období si žádá horké a vydatné polévky. Jako královnu mezi zimní zeleninou bychom mohli nazvat růžičkovou kapustu. Je velmi zdravá, plná vitamínů a antioxidantů, které pomáhají bojovat proti stárnutí. Takže pokud jste se růžičkové kapustě vyhýbali obloukem, je čas to napravit.
Porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    kapusta 500g růžičková
    smetana 4lžíce na vaření
    česnek 3stroužky
    brambora 2ks
    máslo 1lžíce
Pokyny
  1. Růžičkovou kapustu omyjeme a odkrojíme konce.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Česnek zbavíme slupky a necháme v celku.
  4. V hrnci rozpustíme máslo a mírně na něm orestujeme kapustičky.
  5. Přidáme nakrájené brambory, celé stroužky česneku.
  6. Promícháme a chvíli restujeme.
  7. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nebudou kapustičky a brambory měkké.
  8. Jakmile bude vše uvařené, přelijeme směs do mixeru, nebo rozmixujeme v hrnci tyčovým mixerem do konzistence hladkého krému.
  9. Polévku servírujeme na talíře, můžeme ozdobit kapustičkami, dýňovými a sezamovými semínky a zakápneme smetanou na vaření.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*