Řeřichové pesto s ořechy


Italská zelená omáčka pesto ochutí skvěle jakýkoliv pokrm. Většina z nás zná a používá klasické bazalkové pesto. Pesto je oblíbenou surovinou nejen při přípravě těstovin, ale postupně si v naší české kuchyni získalo své místo. Mnozí z nás mu propadli natolik, že si ho připravují i sami doma a zkouší nové variace. Vyzkoušeli jste už pesto z řeřichy? Díky ní bude mít pesto nezaměnitelnou peprnou chuť a navíc si ji můžeme vypěstovat celoročně sami.
Italská zelená omáčka pesto ochutí skvěle jakýkoliv pokrm. Většina z nás zná a používá klasické bazalkové pesto. Pesto je oblíbenou surovinou nejen při přípravě těstovin, ale postupně si v naší české kuchyni získalo své místo. Mnozí z nás mu propadli natolik, že si ho připravují i sami doma a zkouší nové variace. Vyzkoušeli jste už pesto z řeřichy? Díky ní bude mít pesto nezaměnitelnou peprnou chuť a navíc si ji můžeme vypěstovat celoročně sami.
Porce
200 ml pesta
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    olej 1,5dl olivový
    česnek 4stroužky
    řeřicha 2hrstky
    ořechy 1hrstka piniové
    sýr 1hrstka parmazán nebo pecorino
    citrón pár kapek
Pokyny
  1. Česnek oloupeme a rozmělníme.
  2. Do výkonného mixeru, nebo foodprocesoru, vložíme ingredience – řeřichu, česnek, ořechy, sůl a pár kapek citronu a polovinu oleje.
  3. Vše společně mixujeme a postupně přidáváme sýr a přiléváme olej, aby byla konzistence hustá.
  4. Podle chuti dochutíme pepřem, případně solí (sýr je totiž sám o sobě slaný a chuťově výrazný).
  5. Hotové pesto přendáme do čisté uzavíratelné sklenice.
  6. Zalijeme trochou oleje a uchováváme v lednici - takto vydrží i několik týdnů.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*