Risotto z vyhozených bylinkových stonků aneb stonky na bylinkové emulzi

Šéfkuchař Oldřich Sahajdák nám představí výborný recept na risotto z nevyužitých bylinkových stonků v duchu "zero waste", které si připravíme na bylinkové emulzi.
Šéfkuchař Oldřich Sahajdák nám představí výborný recept na risotto z nevyužitých bylinkových stonků v duchu "zero waste", které si připravíme na bylinkové emulzi.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    bylinky 300g zbylé stonky
    máslo 120g
    česnek 50g medvědí
    bazalka 50g listy
    estragon 50g listy
    šťovík 50g listy
    špenát 50g listy
    olej 0,3l slunečnicový
    vývar 0,1l zeleninový
Pokyny
  1. Všechny listy spaříme v zeleninovém vývaru.
  2. Vyndáme je a rozdělíme na dvě hromádky - jednu velkou a jednu velmi malou.
  3. Větší část rozmixujeme na jemné pesto.
  4. Zbylé stonky na ozdobu pokrájíme na 1 cm dlouhé kousky cca o velikosti zrnek rýže.
  5. Opečeme je na másle dokřupava a smícháme s pestem.
  6. A máme hotovo. Můžeme podávat například s bramborovými plackami.


Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*