Zapečená dýně se sýrovou omáčkou a tymiánem

Pokud je recept jednoduchý a výsledný pokrm lahodný, poskočí radostí snad každý kuchař a kuchařka. A přesně taková je zapečená dýně se sýrem, kterou si můžeme dopřát jako hlavní chod, nebo netradiční přílohu. Jak nato prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Pokud je recept jednoduchý a výsledný pokrm lahodný, poskočí radostí snad každý kuchař a kuchařka. A přesně taková je zapečená dýně se sýrem, kterou si můžeme dopřát jako hlavní chod, nebo netradiční přílohu. Jak nato prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    dýně 1ks hokkaido
    brambor 400g
    parmezán 300g strouhaný
    smetana 200ml na vaření
    rajčata 15ks cherry
    olej olivový
Pokyny
  1. Dýni omyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  3. Smetanu smícháme se 150 g parmezánu a dochutíme solí i pepřem.
  4. Plech potřeme olivovým olejem, na něj rozložíme dýni, brambory a vše zalijeme směsí ze smetany a sýra.
  5. Vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme 30 minut.
  6. Zapečenou směs posypeme druhou polovinou parmezánu, přidáme cherry rajčata, pár snítek tymiánu a pečeme dalších 20 minut.
  7. Na této dobrotě si pochutnáme na oběd i na večeři. Tymián nám navíc příjemně provoní domácnost. Dobrou chuť!

Obsah plastového kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit a pak můžeme prázdný plastový kelímek vytřídit do žlutého kontejneru.
Smetany z krabiček patří prázdné do nádob na nápojové kartony, víčka mohou do plastů. V některých obcích se třídí nápojové kartony samostatně, jinde v rámci tzv. vícekomoditního sběru s jiným druhem odpadu.
Řiďte se proto vždy informacemi uvedenými na samolepkách, kterými jsou sběrné nádoby na odpad označeny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*