Zapečená špagetová dýně s pestem a sýrem

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Milovníci sýru si přijdou v tomto receptu na své. Jemná chuť špagetové dýně se snoubí s výraznou chutí bazalkového pesta a vše doplňuje mix sýrů v podobě ricotty, mozzarelly a ementálu. Jak si připravit tuhle dobrotu prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu.
Milovníci sýru si přijdou v tomto receptu na své. Jemná chuť špagetové dýně se snoubí s výraznou chutí bazalkového pesta a vše doplňuje mix sýrů v podobě ricotty, mozzarelly a ementálu. Jak si připravit tuhle dobrotu prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    dýně špagetová
    smetana 125ml na vaření
    špenát 130g listový
    ricotta 70g
    sýr 70g například ementál
    mozzarella 50g strouhaná
    pesto 2lžíce bazalkové
Pokyny
  1. Špagetovou dýni rozpůlíme a vydlabeme semínka. 
  2. V míse smícháme smetanu, pesto, špenát, ricottu, nastrouhaný tvrdý sýr a polovinu mozzarelly.  
  3. Ochutíme solí, pepřem a chilli. 
  4. Dýni položíme na pekáč rozpůlenou stranou nahoru a navrstvíme na ni připravenou směs. 
  5. Nakonec vše posypeme mozzarellou a přikryjeme alobalem. 
  6. Pečeme v troubě 20 minut na 180 °C s alobalem a dalších 20 minut bez alobalu. 
  7. Po vyndání z trouby vidličkou promícháme směs se “špagetami” a podáváme. 

Tip od Jakvkuchyni.cz: Pro zvýraznění chuti zapečenou špagetovou dýni zakápneme olivovým olejem a posypeme oreganem. 

Pokud rádi víte, co jíte, můžete si jednoduše připravit domácí bazalkové pesto. Stačí nám k tomu listy čerstvé bazalky, olivový olej, piniové oříšky (nemusí být, pokud je neseženeme v obchodě), česnek, kapka citronové šťávy a sůl. Vše rozmixujeme a v lednici skladujeme maximálně týden. 

Neznečištěný alobal můžeme třídit do kontejnerů na kov. Díky tomu ho můžeme recyklovat, stejně jako další výrobky z hliníku. Pokud je ale alobal hodně špinavý nebo zapečený z trouby, už znovu použitelný není a v takovém případě patří do směsného odpadu.   

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*