Milovníci sýru si přijdou v tomto receptu na své. Jemná chuť špagetové dýně se snoubí s výraznou chutí bazalkového pesta a vše doplňuje mix sýrů v podobě ricotty, mozzarelly a ementálu. Jak si připravit tuhle dobrotu prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu.
|
Milovníci sýru si přijdou v tomto receptu na své. Jemná chuť špagetové dýně se snoubí s výraznou chutí bazalkového pesta a vše doplňuje mix sýrů v podobě ricotty, mozzarelly a ementálu. Jak si připravit tuhle dobrotu prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Špagetovou dýni rozpůlíme a vydlabeme semínka.
- V míse smícháme smetanu, pesto, špenát, ricottu, nastrouhaný tvrdý sýr a polovinu mozzarelly.
- Ochutíme solí, pepřem a chilli.
- Dýni položíme na pekáč rozpůlenou stranou nahoru a navrstvíme na ni připravenou směs.
- Nakonec vše posypeme mozzarellou a přikryjeme alobalem.
- Pečeme v troubě 20 minut na 180 °C s alobalem a dalších 20 minut bez alobalu.
- Po vyndání z trouby vidličkou promícháme směs se “špagetami” a podáváme.
Tip od Jakvkuchyni.cz: Pro zvýraznění chuti zapečenou špagetovou dýni zakápneme olivovým olejem a posypeme oreganem.
Pokud rádi víte, co jíte, můžete si jednoduše připravit domácí bazalkové pesto. Stačí nám k tomu listy čerstvé bazalky, olivový olej, piniové oříšky (nemusí být, pokud je neseženeme v obchodě), česnek, kapka citronové šťávy a sůl. Vše rozmixujeme a v lednici skladujeme maximálně týden.
Neznečištěný alobal můžeme třídit do kontejnerů na kov. Díky tomu ho můžeme recyklovat, stejně jako další výrobky z hliníku. Pokud je ale alobal hodně špinavý nebo zapečený z trouby, už znovu použitelný není a v takovém případě patří do směsného odpadu.