Špagetová dýně s parmazánem a žampiony

Žampiony mají jemnou chuť a pochutnáme si na nich i v případě, že houby nemáme na talíři moc rádi. Žampiony mají jemnou chuť a určitě bychom je měli zařadit do našeho jídelníčku, protože jsou zdrojem vitamínů A a B, a také mají vysoký obsah hořčíku, železa, zinku a jódu. Jak na to?
Žampiony mají jemnou chuť a pochutnáme si na nich i v případě, že houby nemáme na talíři moc rádi. Žampiony mají jemnou chuť a určitě bychom je měli zařadit do našeho jídelníčku, protože jsou zdrojem vitamínů A a B, a také mají vysoký obsah hořčíku, železa, zinku a jódu. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    dýně špagetová
    žampiony 200g
    parmezán 60g
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Dýni rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C řezem dolů asi 45 minut, dokud nezměkne. 
  2. Dýni vyndáme z trouby a vidličkou opatrně vyloupneme vlákna.
  3. Na olivovém oleji osmažíme česnek a na plátky nakrájené žampiony. 
  4. Na pánev přisypeme špagety z dýně a parmazán. 
  5. Vše promícháme, osolíme, opepříme dle chuti a podáváme posypané ještě trochu parmazánu. 

Tip od Jakvkuchyni.cz: Toto výborné jídlo si o něco více vychutnáme se sklenkou bílého suchého vína. 

Žampiony můžeme smažit, zapékat, sušit nebo zavařovat. V tomto receptu si je připravíme osmažené na olivovém oleji se špagetovou dýní a parmazánem. 

Pokud si koupíme žampiony v plastovém obalu, nezapomene ho vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Slupky od česneku a odřezky žampionů patří nejlépe na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*