Špagetová dýně s rajčaty a parmezánem

Jak si připravíme výborný a lehký oběd? Inspirujeme se v Itálii. Dokonalou chuť vykouzlí kombinace špagetové dýně, rajčat, česneku, mozzarelly a samozřejmě nesmí chybět olivový olej. Vyzkoušejte tento recept od Jakvuchyni.cz!
Jak si připravíme výborný a lehký oběd? Inspirujeme se v Itálii. Dokonalou chuť vykouzlí kombinace špagetové dýně, rajčat, česneku, mozzarelly a samozřejmě nesmí chybět olivový olej. Vyzkoušejte tento recept od Jakvuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    dýně špagetová
    rajčata 300g drcená,v konzervě
    rajčata 3ks větší
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Dýni rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C řezem dolů asi 45 minut, dokud nezměkne. 
  2. Dýni vyndáme z trouby a vidličkou vyloupneme vlákna.
  3. Do zapékací misky vytřené olejem rozprostřeme špagetová vlákna a položíme na ně rajčata nakrájená na plátky. 
  4. V misce smícháme drcená rajčata, utřený česnek, sůl, pepř a oregano. Tuto směs nalijeme na “špagety” v zapékací misce. 
  5. Nakonec vše ještě posypeme nakrájenou mozzarellou a dáme zapéct do trouby na 180 °C přibližně na 20 minut. 
  6. Na posledních 5 minut zapneme funkci gril. 

Tip od Jakvkuchyni.cz: Zapečené dýňové špagety podáváme s čerstvou bazalkou a olivovým olejem. 

Kam s plechovkou od rajčat? Vyhoďme ji do šedého kontejneru na kovy. Tam najde své další upotřebení. Ze starého a použitého kovu se dále vyrábí odlitky, slitiny kovů, původní výrobky nebo třeba dráty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*