Jak si připravíme výborný a lehký oběd? Inspirujeme se v Itálii. Dokonalou chuť vykouzlí kombinace špagetové dýně, rajčat, česneku, mozzarelly a samozřejmě nesmí chybět olivový olej. Vyzkoušejte tento recept od Jakvuchyni.cz!
|
Jak si připravíme výborný a lehký oběd? Inspirujeme se v Itálii. Dokonalou chuť vykouzlí kombinace špagetové dýně, rajčat, česneku, mozzarelly a samozřejmě nesmí chybět olivový olej. Vyzkoušejte tento recept od Jakvuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Suroviny
dýně
špagetová
rajčata
300g
drcená,v konzervě
rajčata
3ks
větší
česnek
2stroužky
mozzarella
2ks
|
Pokyny
- Dýni rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C řezem dolů asi 45 minut, dokud nezměkne.
- Dýni vyndáme z trouby a vidličkou vyloupneme vlákna.
- Do zapékací misky vytřené olejem rozprostřeme špagetová vlákna a položíme na ně rajčata nakrájená na plátky.
- V misce smícháme drcená rajčata, utřený česnek, sůl, pepř a oregano. Tuto směs nalijeme na “špagety” v zapékací misce.
- Nakonec vše ještě posypeme nakrájenou mozzarellou a dáme zapéct do trouby na 180 °C přibližně na 20 minut.
- Na posledních 5 minut zapneme funkci gril.
Tip od Jakvkuchyni.cz: Zapečené dýňové špagety podáváme s čerstvou bazalkou a olivovým olejem.
Kam s plechovkou od rajčat? Vyhoďme ji do šedého kontejneru na kovy. Tam najde své další upotřebení. Ze starého a použitého kovu se dále vyrábí odlitky, slitiny kovů, původní výrobky nebo třeba dráty.