Večeře při svíčkách – Adonisovy tousty


Úžasně rafinované pohoštění k vínu, které vypadá nenápadně, ale je plné afrodisiak!
Úžasně rafinované pohoštění k vínu, které vypadá nenápadně, ale je plné afrodisiak!
Porce
12 porcí
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    bageta 1ks tmavá
    tuňák 1ks v olivovém olej
    olivy 160g zelené i černé
    rajčata 5ks sušená
    kapary 1lžíce solené
    česnek 2stroužky
    petržel 1lžíce
Pokyny
  1. Bagetu nakrájejte na plátky, rozložte je na plech pokrytý pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem.
  2. Pečte asi 10 minut v troubě rozehřáté na 185 °C, až plátky zezlátnou. Mezitím si připravte pomazánku.
  3. Sušená rajčata namočte do trochy vody.
  4. Když nasáknou, nakrájejte je na větší kousky.
  5. Stejně tak pokrájejte zelené i černé olivy a kapary a společně s rajčaty je dejte do mísy.
  6. Pak k nim přidejte nadrobno nasekaný česnek a petrželku.
  7. Promíchejte.
  8. Vyklopte do mísy tuňáka i s olejem a promíchejte ho důkladně s ostatními surovinami.
  9. Pokud je pomazánka příliš hustá, přidejte pár kapek olivového oleje.
  10. Dochuťte solí a pepřem a natřete v silnější vrstvě na opečené toust.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*