Špecle s brokolicí, kapary a žloutkovou omáčkou


Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    brambory 1balení špecle
    brokolice 1ks
    cibule 1ks
    česnek 3stroužky
    máslo 1lžíce
    olivový olej 1lžíce
    kapary 2lžíce
    smetana 150ml
    vejce 3ks žloutek
    citrón 1/2ks
    pepř bílý
Pokyny
  1. Bramborové špecle dejte vařit do vroucí osolené vody asi na 15 minut.
  2. Brokolici rozeberte na malé růžičky a také ji uvařte v jiném hrnci ve slané vodě – asi 10 minut.
  3. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a nasekejte je nadrobno.
  4. Na pánvi rozpalte olej a máslo a cibuli s česnekem na omastku opečte.
  5. Hotovou brokolici sceďte a nechte okapat.
  6. Pak ji přidejte k cibuli a česneku. Společně promíchejte a přidejte kapary.
  7. Smetanu nalijte do menšího kastrolku, přidejte žloutky a citronovou šťávu, osolte, dochuťte bílým pepřem a pečlivě rozšlehejte na jemnou omáčku, kterou následně krátce povařte.
  8. Hotové špecle sceďte a přendejte je do větší mísy, v níž budete pokrm podávat.
  9. Přidejte k nim brokolici s cibulí, česnekem a kapary a vše zlehka promíchejte.
  10. Zvlášť do omáčníku nalijte žloutkovou omáčku a do misky nachystejte nasekanou čerstvou pažitku na posypání jednotlivých porcí.

Pro obměnu můžete bramborové špecle nahradit těstovinami. Vhodné jsou penne nebo fusilli.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*