Rajčatový mangold

Mangold je zelenina pocházející původně ze Středomoří a je příbuzná řepě a špenátu. Jeho chutné listy i stonky jsou plné vitamínů a hodí se jak do studené, tak do teplé kuchyně. Vy si jej připravte v kombinaci s rajčátky jako hlavní chod nebo přílohu.
Mangold je zelenina pocházející původně ze Středomoří a je příbuzná řepě a špenátu. Jeho chutné listy i stonky jsou plné vitamínů a hodí se jak do studené, tak do teplé kuchyně. Vy si jej připravte v kombinaci s rajčátky jako hlavní chod nebo přílohu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mangold 1ks
    rajčata 500g cherry
    petržel 1hrst
    ocet 2lžíce vinný
    česnek 2 - 3stroužky
    cibule 1ks
    olivový olej 7lžic
Pokyny
  1. Rajčátka si nakrájejte na čtvrtky. Pokud vám vadí slupka, použijte klasická rajčata, která spaříte a slupku jednoduše odstraňte.
  2. Cibuli s petrželkou a česnekem si nakrájejte nadrobno.
  3. Do kastrolku dejte olej a po rozpálení na něm zpěňte cibuli.
  4. Až zezlátne, přidejte rajčata a česnek a krátce poduste.
  5. Směs dochuťte petrželkou, octem, solí a pepřem a duste ještě dalších 30 min. Mezitím si očistěte mangold, ten pak spařte a krátce povařte v osolené vodě. Poté jej slijte, nechte vychladnout a nakonec smíchejte s připravenou rajčatovou směsí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*