Rajčatový mangold


Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    mangold 1ks
    rajčata 500g cherry
    petržel 1hrst
    ocet 2lžíce vinný
    česnek 2 - 3stroužky
    cibule 1ks
    olivový olej 7lžic
Pokyny
  1. Rajčátka si nakrájejte na čtvrtky. Pokud vám vadí slupka, použijte klasická rajčata, která spaříte a slupku jednoduše odstraňte.
  2. Cibuli s petrželkou a česnekem si nakrájejte nadrobno.
  3. Do kastrolku dejte olej a po rozpálení na něm zpěňte cibuli.
  4. Až zezlátne, přidejte rajčata a česnek a krátce poduste.
  5. Směs dochuťte petrželkou, octem, solí a pepřem a duste ještě dalších 30 min. Mezitím si očistěte mangold, ten pak spařte a krátce povařte v osolené vodě. Poté jej slijte, nechte vychladnout a nakonec smíchejte s připravenou rajčatovou směsí.

Grilovanou mrkev s tymiánem milují děti, protože chutná sladce, a dospělí si ji oblíbili jako lahodnou dietní přílohu. Mrkev naskládáme nakrájenou na poloviny na pečicí papír nebo pánev, potřeným olivovým olejem. Posypeme tymiánem a pomalu pečeme do zlatova, asi půl hodiny. Kdo má chuť trochu experimentovat, může vyzkoušet tradiční chorvatskou přílohu z brambor a mangoldu.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*