Italská foccacia


Italský chléb focaccia se běžně dochucuje olivovým olejem, solí, různými bylinkami, cibulí, sýrem nebo sušenou šunkou. Chutná výborně jako příloha k jídlům, základ na pizzu nebo sendvičový chléb.
Italský chléb focaccia se běžně dochucuje olivovým olejem, solí, různými bylinkami, cibulí, sýrem nebo sušenou šunkou. Chutná výborně jako příloha k jídlům, základ na pizzu nebo sendvičový chléb.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    rajčata 12ks
    droždí 21g
    voda 400ml vlažná
    olivový olej 2lžíce
Pokyny
  1. V hrníčku rozpustíme ve vlažné vodě droždí, nechte vzejít kvásek a poté smíchejte s moukou, mírně osolte, přidejte olivový olej a vypracujte v těsto.
  2. Poté nechte na teplém místě nakynout.
  3. Z těsta pak udělejte 4 bochníčky, do kterých přidejte rajčata – můžete dát celé nebo nakrájené a pečte při teplotě 200 stupňů Celsia zhruba 20 minut.
  4. Foccaciu je dobré jíst natřenou olivovým olejem.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*