Feta Cheese Stuffed Tomatoes

Grilovaná rajčata si můžeme připravit jako lehkou letní večeři, předkrm nebo přílohu k opečenému masu. Naplnit je lze různými druhy sýrů, například sýrem feta nebo krémovým čerstvým sýrem s gorgonzola. Správnou chuť dodají čerstvé bylinky.
Grilovaná rajčata si můžeme připravit jako lehkou letní večeři, předkrm nebo přílohu k opečenému masu. Naplnit je lze různými druhy sýrů, například sýrem feta nebo krémovým čerstvým sýrem s gorgonzola. Správnou chuť dodají čerstvé bylinky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 ks
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rajčata 10ks plněná
    sýr 200g feta
    rajčata 10ks
    česnek 1stroužek
    bylinky pažitka, petržel
Pokyny
  1. Rajčata omyjeme, odřízneme hořejšky (nevyhazujeme je, budeme je potřebovat) a vydlabeme vnitřky rajčat (ty můžeme použít například do salátů, polévek a omáček).
  2. V míse rozmačkáme sýr feta, přidáme nasekaný česnek, sůl, pepř a menší hrst nasekaných bylinek - nejlepší je kombinace pažitka a petržel.
  3. Rajčata naplníme připravenou směsí, přiklopíme seříznutými vršky a přendáme do zapékací mísy.
  4. Zakápneme olivovým olejem a pečeme cca 30 minut na 150 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*