Brokolicovo – špenátová polévka

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Už jste si doma zkusili uvařit polévku z brokolice a špenátu? Její příprava je opravdu rychlá a brokolice ani špenát neztrácí nic ze své chuti. Polévku můžeme zjemnit smetanou, nebo ozvláštnit fetou či lučinou. Jak na to?
Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Už jste si doma zkusili uvařit polévku z brokolice a špenátu? Její příprava je opravdu rychlá a brokolice ani špenát neztrácí nic ze své chuti. Polévku můžeme zjemnit smetanou, nebo ozvláštnit fetou či lučinou. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1l zeleninový
    špenát 200g čerstvý
    máslo 50g
    česnek 2stroužky
    citrón 1lžíce šťáva
    brokolice 1ks
    semínka dýňová
Pokyny
  1. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek nakrájený na kolečka a za stálého míchání opékáme.
  2. Brokolici očistíme a nakrájíme na růžičky.
  3. V hrnci ji zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  4. Vaříme 8-10 minut, dokud není brokolice měkká.
  5. Přidáme špenát, povaříme 2 minuty.
  6. Polévku přelijeme do foodprocesoru a rozmixujeme do hladka, nebo použijeme tyčový mixer.
  7. Osolíme a opepříme dle chuti.
  8. Pro zjemnění polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu.
  9. Při servírování posypeme dýňovými semínky.

Chceme-li polévku ozvláštnit, použijeme do polévky místo smetany trochu lučiny nebo sýru feta. Lučinu nebo sýr feta do polévky rozdrobíme před podáváním.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*