Šumění moře, sklenice dobrého vína a chutě a vůně jako při posezení v řecké taverně.Jak si připravit kuřecí špízy s kajunským kořením a tzatziky prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Šumění moře, sklenice dobrého vína a chutě a vůně jako při posezení v řecké taverně.Jak si připravit kuřecí špízy s kajunským kořením a tzatziky prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
Pokyny
- Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky.
- Koření smícháme s olejem a vytvoříme marinádu, do které maso naložíme - ideálně přes noc a necháme v lednici.
- Poté maso napícháme na špejle a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 15 minut.
- Dále připravíme řecký salát - zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky.
- Přidáme přepůlené olivy, nakrájenou cibuli a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a oreganem.
- Nakonec přidáme také na kostičky nakrájenou fetu.
- Na tzatziky potřebujeme nastrouhané okurky, ze kterých lehce vymačkáme přebytečnou tekutinu.
- Poté přidáme jogurt a dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a nasekaným koprem.