Mušle po námořnicku

Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
  • Encyklopedie
Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
60 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    smetana 150ml 33%
    bílé víno 150ml
    česnek 2stroužky
    slávky 1kg
    mrkev 1ks
    šalotka 1ks
    pepř 1špetka
    sůl 1špetka
    cibule 1/2ks
Pokyny
  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka.
  2. Cibuli, šalotku a česnek nakrájíme na kostičky a celer na proužky.
  3. Zeleninu vložíme do kastrolu, zalijeme bílým vínem, přidáme očištěné mušle, sůl a pepř.
  4. Přivedeme k varu a přiklopené vaříme 2-3 minuty a prohodíme.
  5. Přidáme rajčata, smetanu, zeleninový vývar a vše povaříme cca 2-3 minuty.
  6. Servírujeme na větším talíři nebo ve speciálním kastrolu s bílým pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*