Pohanková pomazánka s česnekem


Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
Porce
300 g pomazánky
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    jogurt 100g řecký
    sýr 100g lučina
    pohanka 80g
    mrkev 1ks střední
    česnek 1stroužel
    cibule 1ks jarní cibulka
    tahini 1lžíce nemusí být
    citrón 1lžička šťáva
    kmín 1/2lžičky římský
Pokyny
  1. Pohanku důkladně propláchneme, lehce osolíme a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2.
  2. Necháme odstát 15 minut a vychladnout.
  3. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno.
  4. Česnek prolisujeme, jarní cibulku nakrájíme najemno.
  5. Pohanku vložíme do mixeru, přidáme řecký jogurt, lučinu, česnek, pepř, římský kmín, tahini a citronovou šťávu a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
  6. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a je hotovo.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*